EVOSMOSNEWS
ΕΛΛΑΔΑ

Ομολογία Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή: «Υπάρχουν προβλήματα στην συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών»

Στην ομολογία ότι πρέπει να «θωρακιστούν» οι κατά τα άλλα “πανέτοιμες” ΕΔ και για προβλήματα στην συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του στην Βουλή αναφορικά με την συζήτηση για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο.

Εκεί που ο ελληνικός λαός νόμιζε ότι οι ΕΔ είναι θωρακισμένες σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών και ανώτατων στρατιωτικών ο Κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτό πρέπει επιτέλους να γίνει.

Εκεί όμως που η αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε εντύπωση και δη αρνητική ήταν στην κατάσταση των μαχητικών αεροσκαφών και των λοιπών αεροσκαφών της ΠΑ, λέγοντας ότι «αυτά πετάνε με τεράστιες προσπάθειες» και σε μια κατάσταση η οποία προκαλείται από τη μη υπογραφή των συμφωνιών συντήρησης.

Ίσως έτσι ο πρωθυπουργός εξήγησε εμμέσως την αδυναμία της Ελλάδας να αντιδράσει δυναμικά στην διαρκή εισβολή του τουρκικού Όρουτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, την πρώτη από τότε ξεκίνησε η υπόθεση των τουρκικών ερευνών το 1976 με το «Χόρα».

Είπε πιο συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης:

«Η αλήθεια είναι άλλη. Η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία η οποία υπογράψαμε με την Αίγυπτο καταρρίπτει μια και καλή το αφήγημα της γαλάζιας πατρίδας διότι αποδεικνύει στην πράξη ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Γι αυτό ενοχλείται η Τουρκία. Άρα πρώτο σκέλος της στρατηγικής μας είναι οι ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και δεύτερο σκέλος είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο πρόεδρος της κυβερνήσεως για να συνεχίσει:

«Ήταν πολύ σημαντικές κινήσεις ως κυβέρνηση για να διορθώσουμε το μαύρο χάλι στο οποίο δυστυχώς είχαν βρεθεί οι αμυντικές μας βιομηχανίες.

Και προχωράμε με γρήγορες κινήσεις και με συμπράξεις και με ιδιωτικοποιήσεις εκεί που χρειάζεται για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε συνολικά και την εγχώρια αμυντική μας βιομηχανία και ναι όπου χρειάζεται να κάνουμε τις στοχευμένες εκείνες επενδύσεις που δυστυχώς η γεωπολιτική μας θέση επιβάλλει

Και αν αυτό σημαίνει κάποιες μικρές παραπάνω θυσίες από τον ελληνικό λαό να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι τις θυσίες αυτές πρέπει να τις αναλάβουμε για να μπορέσουμε επιτέλους να θωρακίσουμε τις ΕΔ.

Να μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό να μπορέσουμε, να έχουμε τη δυνατότητα στους πιλότους μας να υποστηρίζονται να αεροπλάνα τα οποία πετανε αυτή τη στιγμή με τεράστια προσπάθεια και δυστυχώς πολύ συχνά σε μια κατάσταση που δεν είχανε υπογραφεί όλες οι συμφωνίες για τη μελλοντική τους υποστήριξη».

Ανησυχητική πέρα των λεχθέντων ήταν η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς εκ μέρους του πρωθυπουργού σε αποφασιστικές εξοπλιστικές κινήσεις που ενδεχομένως θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα για να διασφαλίσει την θωράκιση των ΕΔ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει σήμερα.

Έτσι η εξοπλιστική φλυαρία απλώς συνεχίζεται με την κυβέρνηση να δείχνει να μην θέλει καμία ενίσχυση των ΕΔ, πέρα των συντηρήσεων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Παραλήρημα Ερντογάν: Προκαλούμε τους εχθρούς μας σε ξηρά, αέρα και θάλασσα

evosmos

Αποκάλυψη από Γ.Πετράκο: «Το υπ. Υγείας ζητεί να καταγραφεί το προσωπικό των νοσοκομείων που αρνείται να κάνει εμβόλιο»!

evosmos

Έρρικα Πρεζεράκου: Σοβαρό ατύχημα με σκάφος -Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την επέμβαση στο χέρι

evosmos