ΕΛΛΑΔΑ

Ποια συμπτώματα πυροδοτεί η μούχλα στο σπίτι

Μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί στα τρόφιμα ή σε χώρους του σπιτιού που υπάρχει πολλή υγρασία.
Οι συνέπειες της έκθεσης στη μούχλα για τον οργανισμό μας είναι πολλές και δυστυχώς πολλές φορές τις αγνοούμε. Ένας από τους λόγους που η μούχλα θεωρείται «ύπουλη» είναι τα πολλά διαφορετικά συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει.

Αξιοσημείωτο όμως είναι και το γεγονός ότι η μούχλα ξέρει να… κρύβεται πολύ καλά, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί πίσω από τους τοίχους ή κάτω από το δάπεδο και να μολύνει το περιβάλλον του σπιτιού μέσα από μικροσκοπικά, σχεδόν αόρατα, ανοίγματα ή μέσω του κεντρικού συστήματος εξαερισμού που διαθέτει το σπίτι. Επίσης, ακόμη κι αν απομακρυνθεί η ορατή μούχλα, οι αερομεταφερόμενες τοξίνες της μπορεί να προσκολληθούν σε ρούχα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα και να μας «ακολουθήσουν» όπου κι αν πάμε. Για παράδειγμα, η αλλαγή σπιτιού δεν εξασφαλίζει ότι έχουμε εξαλείψει πλήρως την έκθεση στη μούχλα.

Μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει η μούχλα είναι η πνευματική σύγχυση, τα προβλήματα ύπνου, οι διακυμάνσεις του βάρους, ο πονοκέφαλος, το άσθμα και η κόπωση.

Ορισμένα από τα συμπτώματα είναι πιο έντονα από άλλα και η ακριβής διάγνωση σχετικά με την αιτία τους –εάν δηλαδή πρόκειται για μούχλα ή για κάποιον άλλο παράγοντα– αποτελεί πρόκληση για τους ειδικούς.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα της αλλεργίας στη μούχλα είναι οι διαταραχές της αναπνοής (λαχάνιασμα, συριγμός), τα δερματικά εξανθήματα, η υπερέκκριση δακρύων, η επίμονη καταρροή, η φαγούρα στα μάτια, ο βήχας και το κοκκίνισμα των ματιών.

Η αποτελεσματικότερη μέθοδος πρόληψης της μούχλας είναι ο επαρκής έλεγχος της υγρασίας στο σπίτι.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κομψοί και αριστοκρατικοί: Όλοι αποθέωσαν την 89χρονη Μάρω Κοντού και τον 77χρονο Νίκο Γαλανό σε βραδινή τους έξοδο – ΦΩΤΟ

evosmos

Λαμία : Συναγερμός για βρέφος 15 ημερών μεταφέρθηκε έκτακτα στο Νοσοκομείο με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ

evosmos

“Λιώνει” στα γυμναστήρια στα 53 της: Η Δέσποινα Βανδή έδειξε το σώμα της ενώ κάνει γυμναστική και «έριξε» το Instagram

evosmos

Leave a Comment