EVOSMOSNEWS
ΕΛΛΑΔΑ

Πού πας [email protected]κι με τέτοιον καιρό;

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από νέες ειδήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να ζητάει καθυστέρηση της συμφωνίας για την απόκτηση των υπερσύγχρονων φρεγατών [email protected], καθώς πρέπει να καλύψει πρώτα τα αναδρομικά συνταξιούχων, βάσει της τελευταίας απόφασης του ΣτΕ. Ζητάει καθυστέρηση σε μια συμφωνία, η οποία, αν τελικά επιτευχθεί, θα παρέχει στο ΠΝ την πρώτη φρεγάτα κάπου στο… 2024!

Παράλληλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, αν και οι συμφωνίες, για την εν συνεχεία υποστήριξη (FOS) των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 EGM/BGM και Mirage 2000-5 MkII, έχουν εγκριθεί από τον Δεκέμβριο του 2019, ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί οι εκτελεστικές συμβάσεις για την αγορά των ανταλλακτικών των αεροσκαφών, καθώς όλοι περιμένουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε τη ματαίωση του διαγωνισμού για την εν συνεχεία υποστήριξη των αεροσκαφών C27-J, καθώς και των αεροσκαφών Τ6Α.
Δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει η πλήρης ανικανότητα των υπευθύνων σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή για το Έθνος. Όπως μόνον η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ έχει τολμήσει να δηλώσει κατ’ επανάληψη, «σε ένα τέτοιο σύστημα υπερτροφικού κρατισμού ούτε ο Θεός δεν μπορεί να κυβερνήσει». Ένα σύστημα δαιδαλώδους γραφειοκρατίας, διαμορφωμένο έτσι, ώστε να ευνοεί κάποια τμήματα της κοινωνίας σε βάρος του συνόλου, καθώς αυτά αποτελούν την εκλογική του βάση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι, αν και δεν υπάρχουν ποτέ λεφτά για την Άμυνα, υπάρχουν πάντοτε αρκετά για τη διάσωση Οργανισμών, για παχυλούς μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου και για μεγαλοδημοσιογράφους. Έστω και αν ο Ερντογάν είναι «προ των πυλών».

Κύριε υπουργέ ΥΠΕΘΑ, απαντήστε μας με ειλικρίνεια: Είστε ικανοποιημένος με την εικόνα των σκαφών επιφανείας του στόλου μας; Θεωρείτε ότι μονάδες τακτικής υπεροχής, όπως τα Mirage 2000 και τα Τ214, μπορούν να ανταπεξέλθουν ενός αυριανού «θερμού επεισοδίου», δεδομένων των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν;

Τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο και στο Αιγαίο έδειξαν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για το Έθνος και απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις. Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις για δομική ανανέωση του κρατικού μηχανισμού, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, δεν έχει επιδείξει το ανάλογο σθένος.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ κρούει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις προτεραιότητές της. Ο χρόνος τελειώνει. Η Ιστορία θα κρίνει.

Επιτροπή Άμυνας της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε ποιοι κινδυνεύουν με την επιβολή έξτρα φόρου

evosmos

Κορωνοϊός: «Κλειδώνει» η παράταση του lockdown – Μεταλλάξεις και διασωληνωμένοι δοκιμάζουν τις αντοχές των νοσοκομείων

evosmos

Συνελήφθη ο Ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου Νικόδημος με …όπλο, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (ΦΩΤΟ)

evosmos