ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Η σταθερότητα αποτελεί εθνική αναγκαιότητα.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου

Έχουμε, όπως ολόκληρη η Ευρώπη, έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα ακρίβειας που η ήπειρός μας δεν έχει δει τον τελευταίο μισό αιώνα. Οι πιο αδύναμοι, αλλά και η μεσαία τάξη, περιέρχονται σε δύσκολη θέση. Και οφείλουμε -όπως ήδη κάνουμε- να εξαντλήσουμε και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για τη στήριξή τους. Είναι υποχρέωσή μας και θα ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Έχουμε ταυτόχρονα, μπροστά μας, τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Δίνουμε έμφαση στην αποτροπή αλλά είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αποκρούσουμε κάθε πρόκληση.

Οι καιροί απαιτούν ενότητα και εθνική ομοψυχία. Μακριά από διχασμούς και εντάσεις που αποδυναμώνουν το Έθνος. Με έμφαση τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, όσο και στις απειλές που εκτοξεύουν άσπονδοι γείτονες. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός Εσωτερικών – Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κ.Μητσοτάκης προς Άγκυρα: «Πάρτε τα πολεμικά πλοία σας κι ελάτε για συνομιλίες αλλιώς να πάτε στην Χάγη»

evosmos

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τα λάθη που μπορούν να «στοιχίσουν» το voucher

evosmos

Αττική: Όπου αλλοδαπός και… κορωνοϊός – Οι γειτονιές παράνομων και νόμιμων αλλοδαπών το επίκεντρο της επιδημίας!

evosmos

Leave a Comment