ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν εργατικό δυναμικό στο Ρέθυμνο αλλά δε βρίσκουν

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού, απασχολεί την τοπική αγορά και οικονομία στο Ρέθυμνο και κατ’ επέκταση τα μέλη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Σε συνεδρίαση του οργάνου, μεταξύ άλλων συζητήθηκε διεξοδικά το μεγάλο πρόβλημα των αρρυθμιών όπως αναφέρει η διοίκηση, στην ισορροπία της τοπικής αγοράς εργασίας, «…αφού η έλλειψη εργατικού δυναμικού, αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας του Ρεθύμνου».
Η μετανάστευση στο εξωτερικό, η επιδότηση της ανεργίας και όχι της εργασίας, τα κάθε μορφής χορηγούμενα επιδόματα, οι περιορισμοί στη μετανάστευση από τρίτες χώρες, η έλλειψη, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια, ειδικοτήτων, με σύγχρονο περιεχόμενο κατάρτισης με ζήτηση στην αγορά αποτελούν μερικούς από τους παράγοντες της έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Στην προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης, το Επιμελητήριο θα αποστείλει άμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης: «… έκθεση εκτίμησης για τον ανώτατο αριθμό πολιτών τρίτων χωρών, ανά ειδικότητα, που εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιότητάς του, οι οποίοι είναι αναγκαίο να εισέλθουν με σκοπό την εργασία στην Π. Ε. Ρεθύμνης κατά τα δύο επόμενα έτη».

Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει στο Ηράκλειο στις 24/10/2022, για το ίδιο θέμα, ευρεία σύσκεψη φορέων από όλο το νησί, στην οποία εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης θα συμμετάσχουν με στόχο την εξεύρεση λύσεων και την κατάθεση προτάσεων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κλαίει όλη η Ελλάδα: Πέθανε ο Γιώργος Αναγνώστου μόλις 35 ετών

evosmos

Γλιτώσαμε νέα τραγωδία από θαύμα! Νεαρός επιχείρησε να επιβιβαστεί με skateboard σε πλοίο με σηκωμένο καταπέλτη (Εικόνα)

evosmos

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Η αλλαγή που βοηθά χιλιάδες οφειλέτες

evosmos

Leave a Comment