ΚΟΣΜΟΣ

Έσωσαν την γιαγιά: Τώρα τους ψάχνει η αστυνομία αλλά τους στηρίζει το 87% των πολιτών

Στο πλευρό των πολιτών που έσωσαν μια 90χρονη από ληστεία αλλά τώρα τους καταζητεί η αστυνομία η ιταλική κοινή γνώμη

Οι ιταλικές αρχές αναζητούν έξι κατοίκους από τη συνοικία Quarticciolo της Ρώμης, μετά από viral πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειχναν μια αυθόρμητη ομάδα πολιτών να χτυπάει έναν Ινδό μετανάστη που θεωρείται ύποπτος για τη ληστεία μιας ηλικιωμένης γυναίκας την Πέμπτη.

Στο βίντεο, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε από έναν συμπολίτη του, φαίνεται μια ομάδα περίπου έξι ατόμων να συλλαμβάνει έναν 26χρονο Ινδό υπήκοο σε έναν υποβαθμισμένο δρόμο της ιταλικής πρωτεύουσας, χτυπώντας γροθιές και κλωτσιές εναντίον του άνδρα που βρισκόταν ανυπεράσπιστος στο δρόμο.


“Λήστεψε μια ηλικιωμένη κυρία”, υποστηρίζει η γυναίκα που βιντεοσκοπεί από το μπαλκόνι της, όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Virgilio Notizie, ενώ ένας από τους επιτιθέμενους φωνάζει: “Παλιομαλάκα, θα σε σκοτώσω”.

Πολλοί παρευρισκόμενοι παρακολουθούν την επίθεση που διαρκεί περίπου δύο λεπτά πριν ο άνδρας καταφέρει να διαφύγει από τη σκηνή.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο μετανάστης συνελήφθη στη συνέχεια από τις αρχές της Ρώμης ως ύποπτος για ληστεία. Κατηγορείται ότι έσυρε μια 90χρονη γυναίκα στο έδαφος και τη λήστεψε στη via Manfredonia λίγα λεπτά πριν από την επίθεση.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Tor Vergata για περίθαλψη. Μεταξύ άλλων τραυμάτων υπέστη κάταγμα στη μύτη και αναμένεται να αναρρώσει εντός 30 ημερών.

Η τοπική αστυνομία, ωστόσο, είναι αναζητά τους δράστες που ευθύνονται για την επίθεση στον ύποπτο.

Το Quarticciolo αποτελεί εδώ και καιρό κέντρο εγκληματικής δραστηριότητας, μεγάλο μέρος της οποίας τροφοδοτείται από την αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Ωστόσο, ο μετανάστης θεωρείται ότι παραβίασε έναν άγραφο κανόνα της γειτονιάς να μην βάζει χέρι σε ηλικιωμένους, προκαλώντας την εκδίκηση των κατοίκων.

Η επίθεση έχει προκαλέσει διχασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η ομάδα “Καλώς ήρθατε στις φαβέλες”, η οποία επισημαίνει τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση σε όλη την Ιταλία, έδειξε ότι το 87% των ερωτηθέντων σε έρευνα υποστήριξε την ομάδα εκδικητών, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giornale.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σύμβουλος Ερντογάν: «Μία χώρα 8,5 εκατ. κατοίκων μας περιορίζει – Οι Αμερικανοί κάποτε μας πλήρωναν διόδια»

evosmos

Έβγαλε νοκ αουτ την αντίπαλο και μετά έδειξε όλο το στήθος της στο κοινό από χαρά! [ΒΙΝΤΕΟ]

evosmos

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΜΕΙΝ – ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ – Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ! ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

evosmos

Leave a Comment