ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία στην Καστοριά από την εμφάνιση μινκ: «Είναι σαρκοφάγα, θεωρούνται άγρια ζώα»

Δεν έχουν τέλος τελευταία τα περιστατικά εμφάνισης άγριων ζώων στις αστικές περιοχές, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό και συνάμα ανησυχία, τόσο σε κατοίκους, όσο και στους ειδικούς.

Αυτήν την φορά την εμφάνισή τους έκαναν μινκ, σε περιοχές της Καστοριάς. Τα μικρά ζωάκια περιφέρονται συχνά στους δρόμους και εντοπίζονται στις ταράτσες να αναζητούν θήραμα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε το 2010 όταν απελευθερώθηκαν από ακτιβιστές περίπου 50.000 αμερικανικά μινγκ στις περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς. Το 2019 καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ προκείμενου να περιοριστεί το πρόβλημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Τα μινκ είναι σαρκοφάγα»
«Τα μινκ εντοπίζονται γύρω από την λίμνη της Καστοριάς. Εντοπίσαμε από χρόνια το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η ενέργεια αυτή. Μετά από δέκα χρόνια έχουν γίνει ένα με το περιβάλλον κι έχουν διώξει άλλα είδη ζώων που ήταν ανταγωνιστικά προς αυτά διαταράσσοντας την πανίδα. Τα μινκ είναι σαρκοφάγα», είπε, νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής Καστοριάς.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δαπανά εκατομμύρια ευρώ προς αντιμετώπιση αυτού το ζητήματος. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι τα μινκ θεωρούνται άγρια ζώα κι αν έρθει κοντά σε άνθρωπο είναι επιθετικά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κασσελάκης: Είμαι Κρητίκαρος! Θέλουμε 2 παιδιά με τον Τάιλερ, τον Ηλία και τον Απόλλωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Φλώρινα: 33χρονη έπεσε θύμα ηλεκτρονικού ψαρέματος

evosmos

Έγκλημα Γιώργος Σκιαδόπουλος: 25 χρόνια μετά τη δολοφονία της Τζούλι Σκάλι είναι παντρεμένος και επιχειρηματίας

evosmos

Leave a Comment