ΕΛΛΑΔΑ

«Βασιλικό» δώρο Πούτιν στο πρόεδρο της Ζιμπάμπουε: Του χάρισε ένα ελικόπτερο

«Αυτό το πουλί θα πετά σύντομα στον ουρανό μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ζιμπάμπουε

Ένα ελικόπτερο δώρισε στον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να διευρύνει τις συμμαχίες της και να εξασφαλίσει τη στήριξη Αφρικανών ηγετών.

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Έμερσον Μνανγκάγκουα είναι μεταξύ των ηγετών που συμμετέχουν στη διήμερη σύνοδο Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη. Το υπουργείο Πληφοροριών της χώρας του επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν του δώρισε ένα ελικόπτερο και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες ο Μνανγκάγκουα αποβιβάζεται ή κάθεται μέσα στην καμπίνα, πίσω από ένα τραπεζάκι όπου διακρίνονται ποτήρια με λευκό κρασί και ένα μπολ με φρούτα.

«Αυτό το πουλί θα πετά σύντομα στον ουρανό μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νικ Μανγκουάνα, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Στην πολιτική ηγεσία της Ζιμπάμπουε έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για διαφθορά και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Μνανγκάγκουα, 80 ετών, που διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές του επόμενου μήνα, αποδίδει εδώ και πολύ καιρό τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας του στις δυτικές κυρώσεις. «Τα θύματα των κυρώσεων πρέπει να συνεργάζονται», δήλωσε ο ίδιος σε ένα βίντεο όπου διακρίνεται όρθιος, μπροστά στο ελικόπτερο.

Νωρίτερα, ο Πούτιν είπε ότι η Ζιμπάμπουε είναι μία από τις έξι αφρικανικές χώρες που θα παραλάβουν δωρεάν σιτηρά από τη Ρωσία.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Euro 2024, Γεωργία – Ελλάδα: Ο δρόμος για Γερμανία περνάει από Τιφλίδα

evosmos

Τρίκαλα: Θρίλερ με τη 16χρονη – Έγκλημα ή αυτοκτονία ο θάνατός της;

evosmos

Προκαλεί ο Μπιμπίλας: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά πρέπει να έχει πατέρα και μητέρα

evosmos

Leave a Comment