ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΑΚΑΡΗΣ – ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Στην Εύβοια, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μετέφερε ο ίδιος, όπως είπε, έναν ηλικιωμένο με εγκεφαλικό επεισόδιο στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής, καθώς το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να πάει στο χωριό.

Πρόκειται για τον Ζαφείρη Κάκαρη, παλαίμαχο τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ο οποίος παραθέριζε στην περιοχή που απέχει 33 χλμ. από τα Ψαχνά Ευβοίας.

Κάτοικοι μαζί με τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων αποφάσισαν να τον σηκώσουν στα χέρια και με δικό τους όχημα να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αφού τα μόλις 2 ασθενοφόρα της περιοχής ήταν απασχολημένα.

Ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων ανέφερε στο Mega: “Βλέποντας τη σοβαρότητα του περιστατικού και επικοινωνώντας με τους κατοίκους, πήρα τον διευθυντή του κέντρου υγείας Ψαχνών, μου έδωσε αμέσως έναν γιατρό από το κέντρο υγείας που εφημέρευε και πήγα μαζί με τον γιατρό σε μία απόσταση 35 χιλιομέτρων σε μία δύσκολη διαδρομή. Παραλάβαμε μαζί με τον γιατρό και κάποιους κατοίκους οι οποίοι συνέδραμαν”.

Μόλις τον εντόπισαν αναίσθητο και αντιλήφθηκαν πως το ασθενοφόρο θα αργήσει, δεν έχασαν καιρό και άμεσα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

“Δεν είχε ασθενοφόρο να στείλει και πήρα την ευθύνη μαζί με έναν γιατρό από το Κέντρο Υγείας και μεταβήκαμε στο σημείο. Είναι σοκαριστικό αν σκεφτεί κανείς πως μόνο δύο ασθενοφόρα εξυπηρετούν μια πόλη 220.000 κατοίκων η οποία μάλιστα σφίζει από ζωή την τουριστική περίοδο”, υπογράμμισε ο δήμαρχος.

kakaris1
Και συμπλήρωσε ο δήμαρχος: “Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα σε μια πόλη και σε μια περιοχή γιατί εξυπηρετεί και τα Οινόφυτα και τα εργοστάσια και τα Μεσσαπία και την Ερέτρια και την Χαλκίδα”.

Ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, περιέγραψε την έκτακτη κατάσταση που κλήθηκε να επιλύσει: “Γύρω στις 10.30 το πρωί ενημερώθηκα από κατοίκους και παραθεριστές ότι υπάρχει σοβαρό περιστατικό στην περιοχή.

Στη συνέχεια με ενημέρωσαν ότι το ΕΚΑΒ αδυνατεί να παραλάβει το περιστατικό, γιατί τα δύο ασθενοφόρα ήταν κατειλημμένα”.

Σχετικά με την υγεία του πρώην παίκτη του Πανιωνίου ο δήμαρχος πληροφόρησε ότι αυτή την ώρα θα μεταφερθεί στην μονάδα αυξημένης φροντίδας (Μ.Α.Θ) στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ο 75χρονος ήταν ο τερματοφύλακας του πρώτου Κυπέλλου του Πανιωνίου (3-1 την ΑΕΚ στο “Καραϊσκάκης”, το 1979), έχει τις περισσότερες συμμετοχές απ’ όλους τους τερματοφύλακες του «Ιστορικού» και μάλιστα έπαιξε και στην Εθνική.

Ποιός είναι ο Κάκαρης

Γεννήθηκε στον Πειραιά στη Περαική το 1951 και το 1965 γράφτηκε στους μικρούς του Αργοναύτη Χατζηκυριακείου σαν έξω αριστερά στην αρχή, με Δεληκάρη, Τσιτσινάκι, Παππά, Νταλάλια ,Φραγκίσκο. Εκεί έπαιξε μέχρι το 1969 και βρέθηκε το 1970 στον Ολυμπιακό για να δοκιμασθεί. Πήγε σε ένα τουρνουά στην Ιταλία μαζί με Καραβίτη, Ζοάνο, Μαστοράκη , Λιάκο, Σταμάτη Καψιμάλη, Λεβαντή και με αρχηγό αποστολής Ηλία Υφαντή. Ήταν ένα χωριό της Ιταλίας και έπαιζαν με την Γιουβέντους τα δοκάρια ήταν τετράγωνα και σε μια απόκρουση κτύπησε άσχημα. Έβγαλε το χέρι μου από τον αγκώνα. Έτσι έληξε άδοξα η δοκιμή στον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά 1971-72 πήγε στον Πανιώνιο. Εκεί βρήκε τον Απόστολο Φίλη. Στην συνέχεια ήρθαν Μανίκας, Κυριακίδης, Μπαρμπαλιάς. Έπαιξε στον Πανιώνιο μέχρι την περίοδο 1983-84 και είχε περίπου 200 συμμετοχές.

Το 1979 φτάσανε στον τελικό κυπέλλου και κατέκτησε ο Πανιώνιος το κύπελλο Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του. Νίκησαν την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη 3-1, απέκλεισαν τον Άρη Θεσσαλονίκης με 5- 1 νίκη στην Ν.Σμύρνη και ήττα στου Χαριλάου με 5-2. Στον ημιτελικό νικήσαν τον Ολυμπιακό στη Ν.Σμύρνη 2-1 και έχασαν στο Καραϊσκάκη 3-2 .

Στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που ακολούθησαν νίκησαν στη Ν.Σμύρνη την Ολλανδική Τβέντε με 4-0 και έχασαν στην Ολλανδία με 3-1 και προκριθήκαν. Κληρώθηκαν με την Γκέντεμπορκ. Νίκησαν 1-0 στη Ν.Σμύρνη και αποκλείστηκαν στη Κοπεγχάγη με ήττα 2-0.

Την εποχή εκείνη αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος μαζί με τον Παναγιώτη Κελεσίδη. Το πρώτο του παιχνίδι ήταν 26-10-1977 για το Βαλκανικό κύπελλο με την Βουλγαρία στο στάδιο Λέφσκι 0-0: Ελλάδα Κάκαρης-Κυραστας-Ιωσηφίδης-Φοιρός-Ραβούσης-Κουσουλάκης-Δαμανάκης-Δεληκάρης-Σεμερτζίδης-Γαλάκος-Μαύρος.

Ακολούθησε το παιχνίδι στου Χαριλάου με την Γιουγκοσλαβία 16-11-1977 πάλι για το Βαλκανικό κύπελλο 0-0.

Και την επόμενη χρονιά 1978 είχε τρεις συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος σε φιλικά παιχνίδια 15-2-1978 το πρώτο με την Αυστρία στη Λεωφόρο 1-1 Ελλάδα- Τσεχοσλοβακία 0-1 το δεύτερο. Και το τελευταίο του παιχνίδι 5-4-1978 με την Πολωνία ήττα με 5-2 εκτός έδρας. Επίσης το 1969 είχε μια συμμετοχή στην Εθνική Νέων και άλλη μία στην Εθνική Ελπίδων το 1972 ..

Μετά τους Ευρωπαϊκούς αγώνες για το κύπελλο κύπελλο κυπελλούχων 1979 έκλεισε 8ετία και μπορούσε να πάει σε όποια ομάδα ήθελε, με την προϋπόθεση να μου γίνει προσφορά από άλλη ομάδα 5.200.000 εκ.δραχ. Τον πήρε τηλέφωνο ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος του Παναθηναϊκού και του έδωσε την εγγυητική επιταγή. Κράτησε την επιταγή και περίμενε προσφορά από την ομάδα του. Το συμβούλιο του Πανιωνίου τον πήγε διήμερο στις Σπέτσες για να αποφασίσουμε αν θα μείνω στον Πανιώνιο. Μαζί τους και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος βέρος Πανιώνιος. Αποφάσισαν όλοι μαζί να υπογράψει στον Πανιώνιο.

Τον πήρε τηλέφωνο ο Λάκης Πετρόπουλος για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, αλλά τους επέστρεψε την εγγυητική επιταγή.

Στο πρωτάθλημα 1980-81 ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του Πανιωνίου. Σε ένα μάτς στη Χαλκίδα με τον Ολυμπιακό Χαλκίδος δέχθηκε ένα τέρμα από μακριά και έγινε η αιτία να έρθει σε ρήξη με τον προπονητή Πάνο Μάρκοβιτς και βάζει στη θέση μου τον Βαγγέλη Συρίγο. Στο διάστημα αυτό του τηλεφωνεί ένας παράγων του Ολυμπιακού και του ανακοινώνει “σε θέλουμε να έρθεις στον Ολυμπιακό”. Συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν συμφωνούσε ο προπονητής κ. Μάρκοβιτς. Έπαιξε στον Πανιώνιο και σε έναν αγώνα έβγαλε την ωμοπλάτη του, κάτι που του στοίχησε τη θέση στην Εθνική ομάδα και στον Ολυμπιακό.

Όταν του ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο, αρρώστησε και πήγε στη Σουηδία για θεραπεία 6 μηνών. Όταν επέστρεψε, πήγε για 6 μήνες στον Αιολικό Μυτιλήνης. Επέστρεψε όμως στον Πανιώνιο και αγωνίστηκε ως την περίοδο 1983-84. Ακολούθησαν οι ομάδες Λεβαδειακός, Κορωπί, και έκλεισε την καριέρα του στον Φωστήρα το 1991 σε ηλικία 40 χρονών

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μαρίνα Πατούλη: «Δεν μετάνιωσα που έδειξα τα χρυσά στο σπίτι μου»

evosmos

Συνωστισμός στο πλοίο από Αίγινα για Πειραιά – Πολλοί ταξίδεψαν χωρίς να φορούν μάσκες – Φωτογραφίες

evosmos

Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές του DEB στην Θράκη ζητούν να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από μειονοτικά χωριά!

evosmos

Leave a Comment