ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες νταλίκες στο τελωνείο Νίκης φορτωμένες με “ελληνικό” λιγνίτη που μεταφέρεται στα Σκόπια

Δεκάδες νταλίκες στο τελωνείο Νίκης φορτωμένες με “ελληνικό” λιγνίτη που μεταφέρεται στα Σκόπια

Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια μεταφοράς λιγνίτη από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα μέσω του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα. Η ύπαρξη πολλών φορτηγών στο τελωνείο της Νίκης είναι συνηθισμένη εικόνα πλέον. Το τελωνείο της Νίκης αποτελεί σημαντικό σημείο ελέγχου για τη μεταφορά λιγνίτη από την Ελλάδα προς τα Σκόπια, διασφαλίζοντας την τήρηση των κανονισμών και των διεθνών συμφωνιών κατά την εξαγωγή του συγκεκριμένου ορυκτού.

Η διακρατική συμφωνία για μεταφορά λιγνίτη από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα έγινε πριν ένα χρόνο περίπου.

Ο λιγνίτης καλύπτει κυρίως τις ανάγκες του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στα Μπίτολα, αλλά μέρος των ποσοτήτων χρησιμοποιείται και στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο του Οσλομέι.

Μετά την “μετάβαση” της χώρας μας στην πράσινη ενέργεια, οι λιγνιτικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί κατά πολύ κι ως εκ τούτου η καύση ορυκτών καυσίμων, γι’ αυτόν και για άλλους λόγους, η κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με την γειτονική χώρα για μεταφορά λιγνίτη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΚΙΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 10/10/2024 ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ – ΜΠΑΡΑΖ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗΣ

evosmos

Θεσσαλονίκη: «Ο δολοφόνος του παιδιού μου είναι σεσημασμένος, σκοτώνει παιδιά με ναρκωτικά» λέει η μητέρα της Έμμας

evosmos

Καλαμάτα: Στον Εισαγγελέα την Τετάρτη ο 19χρονος που κυκλοφόρησε γυμνές φωτογραφίες της πρώην του

evosmos

Leave a Comment