ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος κατηγορούμενων Καραϊβάζ: «Αρνούνται την κατηγορία της δολοφονίας» – «Έχουν λευκό ποινικό μητρώο»

Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένονται οι απολογίες των δύο αδερφών την ερχόμενη Τετάρτη (3/5), οι οποίοι και συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, την περασμένη Παρασκευή.

Η δικηγόρος τους, Αθανασία Σταυρή, μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στην περίπτωση των δύο Ελλήνων, οι οποίο και καταγγέλλονται ότι είχαν εμπλοκή και στη δολοφονία ενός πυγμάχου τον Αύγουστο του 2021 καθώς αποτελούσαν μία ομάδα δολοφόνων. «Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο», είπε η κα. Σταυρή.

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη καταγγελία, έγινε από έναν ανώνυμο πολίτη τον Αύγουστο του ίδιου έτους στην ασφάλεια Αττικής, η οποία και αγνόησε τις υποδείξεις του.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γ. Καραϊβάζ η συνήγορος σχολίασε:

«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω». Και πρόσθεσε καταλήγοντας η κα. Σταυρή: «Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής».

«Σύγκλιση» δικηγόρων της οικογένειας Καραϊβάζ για τα αίτια δολοφονίας του

Τόσο ο δικηγόρος της συζύγου του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Απόστολος Λύτρας, όσο και η δικηγόρος της αδερφής και της μητέρας του ρεπόρτερ, Ρόη Παυλέα, συγκλίνουν στο σενάριο ότι η αιτία της δολοφονίας του κ. Καραϊβάζ έγινε, επειδή θα αποκάλυπτε κάτι πολύ σοβαρό στα κυκλώματα της «Greek Mafia».

Μιλώντας στο Mega, η κα Παυλέα μίλησε και για τα συμβόλαια θανάτου, τα οποία και χαρακτήρισε αρκετά ακριβά.

«Τα συμβόλαια θανάτου μετριούνται με χρήματα. Ήταν πολύ σημαντικός δημοσιογράφος, είναι σημαντικό αυτό που θα έλεγε. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που ζήτησαν να τον σκοτώσουν πλήρωσαν πολύ ακριβά».

Ποιο ήταν όμως το κίνητρο για να κλείσουν για πάντα το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ; Σύμφωνα με την εκτίμηση της δικηγόρου, ο δημοσιογράφος θα κατέθετε για υπόθεση της Greek Mafia και το γεγονός ότι γνώριζε πολλά για τη νύχτα, θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της δολοφονίας.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο «άρχοντας της νύχτας». Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες», δήλωσε η κα Παυλέα.

Η δικηγόρος τόνισε πως στην κατάθεσή που σκόπευε να δώσει για την υπόθεση ο Γιώργος Καραϊβάζ θα έδινε στοιχεία για όσους εκτελούσαν δολοφονίες, θα κατονόμαζε τον «άρχοντα της νύχτας», αλλά και θα αποκάλυπτε ποια ήταν τα άτομα εκείνα, τα οποία δεν άνηκαν στον χώρο της νύχτας, που συνεργάζονταν μαζί του.

«Το θέμα είναι το εξής, που απασχολεί πολύ κόσμο. Δεν είναι μόνο ποιος έδωσε την εντολή, το θέμα είναι να μάθουμε και τον λόγο. Ποιος ήταν ο λόγος;», αναρωτήθηκε ο δικηγόρος.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, που ασχολούταν με το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό που ενδιέφερε τον Γιώργο ήταν να προχωρήσουν οι έρευνες μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας. Προφανώς ο Γιώργος θα είχε κάποιες πληροφορίες που κάποιοι δεν θα ήθελαν ποτέ να γραφτούν», συμπλήρωσε.

Αρνείται τα πάντα ο 40χρονος συλληφθείς

Δηλώσεις, ενώ αναμένεται η απολογία του την ερχόμενη Τετάρτη (3/5) έκανε ένας από τους δύο άνδρες οι οποίοι έχουν συλληφθεί για εμπλοκή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργος Καραϊβάζ, όπου και δηλώνει αθώος.

Μιλώντας στον Alpha, ο 40χρονος για τον ίδιο έχουν εκδοθεί δύο εντάλματα μέχρι στιγμής, το ένα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και το δεύτερο για μία εκτέλεση στην περιοχή του Γαλατσίου διαψεύδει κάποια συμμετοχή.

«Οι δολοφόνοι του κυρίου Καραϊβάζ θα μείνουν ελεύθεροι και θα μπουν δύο αθώοι στη φυλακή με οικογένειες. Εγώ θα αποδείξω, δεν υπάρχω πουθενά, σαν οντότητα, σαν τίποτα στις δικογραφίες. Ο κόσμος θα τις διαβάσει, θα την ανεβάσω τη δικογραφία μου να τη διαβάσει όλος ο κόσμος. Γελάω δυστυχώς. Θέλω να μου πουν την Τετάρτη που θα περάσω Ανακριτή και Εισαγγελέα ποια είναι τα στοιχεία που με προφυλακίζουν, τίποτα άλλο. Αλλά οι δολοφόνοι του κυρίου Καραϊβάζ θα μείνουν έξω» σημείωσε μιλώντας στον Alpha.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ- ΔΙΚΗ- ΑΠΟΦΑΣΗ- ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ. ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

evosmos

Κορωνοϊός – Τρίκαλα: Εκοιμήθη ο π. Μητροπολίτης Αλέξιος – Έπασχε από κορωνοϊό

evosmos

Δεν έχουν ΤΕΛΟΣ οι ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Ο λογιστής είχε πάρει 65 αυτοκίνητα να τα δώσει για leasing και δεν τα πλήρωσε ποτέ! Η εταιρεία τον είχε μηνύσει μια μέρα πριν βρεθεί νεκρός!

evosmos

Leave a Comment