ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

ΕΦΕΤ: Προσοχή σε παιδικά ζελεδάκια με πρόσθετες ουσίες που προκαλούν πνιγμό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με την οποία εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για δύο προϊόντα που προορίζονται για παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ πρόκειται για προϊόντα (ζελεδομπουκίτσες) που περιέχουν τα πρόσθετα E410, E415, E417 και E440.

Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδομπουκίτσες διότι δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.

Τα προϊόντα είναι τα εξής:

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για τα “LIUM Jelly Ume” και “LIUM Jelly Ume Mango”

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα από την γερμανική εταιρία

“HERMANN Commerce GmbH” προϊόντων (ζελεδομπουκίτσες) που περιέχουν τα πρόσθετα E410, E415, E417 και E440. Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδομπουκίτσες διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.

Πρόκειται για τα προϊόντα “LIUM Jelly Ume” και “LIUM Jelly Ume Mango” με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 12/09/2023.

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω εικονιζόμενα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δικηγόρος 29χρονης που πέταξε το μωρό της: «Αφαιρέθηκε με το κινητό, η μη ταραχή είναι γνωστή στην επιστήμη»

evosmos

Τι απέγινε η δικαστής Μαρία Μαργαρίτη; Ξεμπρόστιασε το Δικαστικό Σώμα αποκαλύπτοντας οίκο ανοχής εντός των δικαστηρίων, όπου κακοποιούσαν εκατοντάδες ανήλικα παιδιά!

evosmos

Αλλαγές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης – Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσα στο 2024

evosmos

Leave a Comment