ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Πλημμύρισε» με ελληνικές σημαίες και Εύζωνες η 5η λεωφόρος στο Μανχάταν

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μανχάταν η μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες πάντως δεν φάνηκαν ικανές να κάμψουν το φρόνημα των Ομογενών και η 5η λεωφόρος απέκτησε ελληνικό παλμό και γέμισε γαλανόλευκα χρώματα.

Τα χαμόγελα και η καλή διάθεση δεν έλειψαν σε αυτή την ημέρα-σύμβολο για όλο τον Ελληνισμό.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας δεν τελειώνει, είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο μήνυμα που απηύθυνε κατά την Τελετή Έπαρσης της Σημαίας της Ελλάδας και της Κύπρου στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην. Αναφερόμενος στην τιμητική παρουσία των Ευζώνων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η εμφάνισή τους σήμερα θυμίζει τους Αθάνατους Ήρωες του 1821».

parelasi_nea_iorki___2_
parelasi_nea_iorki___3_
parelasi_nea_iorki___4_

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε την Παρασκευή τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δημοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί.

Τόσο στην παρέλαση όσο και στην εκδήλωση στο Μπόουλινγκ Γκριν για την έπαρση της ελληνικής σημαίας συμμετείχαν ομογενειακά σχολεία, τα οποία παρουσίασαν και ελληνικούς χορούς.

parelasi_nea_iorki___5_
parelasi_nea_iorki___6_
parelasi_nea_iorki___7_
parelasi_nea_iorki___8_

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Ευάγγελος Σέκερης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τζούμας προς τις οικογένειες των νεκρών γυναικών: «Ποιες οικογένειες; Άντε πρωί-πρωί από εδώ πέρα! Σιγά τις οικογένειες!»

evosmos

ΗΠΑ: «Δεν επιβεβαιώνουμε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία»

evosmos

Rack: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 19χρονης που τον κατηγορεί για βιασμό

evosmos

Leave a Comment