ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΦΛΩΡΟΣ! ΖΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ “ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΑ” ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Μετά τον σάλο για την πλημμύρα στην 1η Ταξιαρχία στο Στεφανοβίκειο και τις φωτογραφίες – ντοκουμέντα  με ελικόπτερα να «κολυμπάνε» στο νερό, το ΓΕΣ ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για παροπλισμένα ελικόπτερα Χιούι. Το θέμα πήρε διαστάσεις.

Νέες αποκαλύψεις ,με φωτογραφίες των πανάκριβων επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι να κολυμπάνε επίσης στο νερό. Δείτε φωτογραφίες:

apatsi_plymmyres_stefanobikeio_bolos1.jpg

Η φωτογραφία δείχνει ένα ελικόπτερο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού μέσα στα νερά, πλημμυρισμένο.

apatsi_plymmyres_stefanobikeio_bolos2.jpg

Ελικόπτερα Χιούι, τα οποία στις φωτογραφίες φαίνονται με προστατευτικά καλύμματα στις εξατμίσεις και άλλα μέρη τους. Είναι παροπλισμένα, όπως ισχυρίζεται το ΓΕΣ;

apatsi_plymmyres_stefanobikeio_bolos3.jpg

Στο φόντο της φωτογραφίας φαίνεται το κτήριο του 307 Εργοστασίου Βάσης ελικοπτέρων. Το εργοστάσιο έχει ηλεκτρονικά υλικά δεκάδων εκατομμυρίων και πολύ ευαίσθητο υλικό. Ερώτημα είναι εάν πλημμύρισε και αυτό.

elikoptera_stefaniobeio_stratos.jpg

Τι απάντησε το ΓΕΣ για τα «βυθισμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο
Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό, απαντά το ΓΕΣ μετά τις εικόνες ντροπής με τα ελικόπτερα να κολυμπάνε στο νερό μετά τις πλημμύρες.

Αναλυτικά, η απάντηση του ΓΕΣ για τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει».

Άφαντα και τα Super Puma για τα οποία αποκαλύψαμε ότι δεν πετάνε γιατί είναι ασυντήρητα.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ τα ελληνικά Super Puma βρίσκονται καθηλωμένα, ασυντήρητα και κανιβαλισμένα στα υπόστεγα, έσπευσαν για βοήθεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας τα τρία ελβετικά πυροσβεστικά Super Puma που είχαν έρθει στον Έβρο για να συνδράμουν στην μάχη κατάσβεσης της φωτιάς στο Δάσος της Δαδιάς και τα οποία παρέμεναν στην Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας.

Σχετική ανακοίνωση για την συνδρομή τους στην Θεσσαλία έκανε η ελβετική πρεσβεία στην Αθήνα και όχι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν παραιτήθηκε όταν παραδόθηκε στις φλόγες και τινάχθηκε στον αέρα το στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο.

Θα κρυφτεί πίσω από τα γαλόνια του και δεν θα παραιτηθεί και τώρα που άφησε τους πολίτες αβοήθητους, καθώς η βάση των ελικοπτέρων πνίγηκε από την κακοκαιρία;

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το Oruc Reis, η φρεγάτα Λήμνος και οι απειλές του Ερντογάν

evosmos

Νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Σιβηρία: Πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, βροχές και χιόνια στα ορεινά

evosmos

Στέλιος Ρόκκος: Με συμπτώματα εμφράγματος μεταφέρθηκε με C-130 από τη Λήμνο σε νοσοκομείο της Αθήνας

evosmos

Leave a Comment