ΚΟΣΜΟΣ

Η τουρκική αεροπορία στρατολογεί πιλότους για τα μαχητικά της

Η τουρκική αεροπορία στρατολογεί πιλότους για τα μαχητικά της με άδεια εμπορικού χειριστή COMMERCIAL PILOT LICENSE (CPL).

Το τμήμα Εφοδιασμού Προσωπικού του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει πιλότους που διαθέτουν «άδεια εμπορικού χειριστή» γνωστή ως CPL.

Κάποιες άλλες προϋποθέσεις είναι οι υποψήφιοι να μην είναι άνω των 28 ετών να έχουν τελειώσει σχολές με διάρκεια φοίτησης τουλάχιστον τεσσάρων ετών και άνω και να γνωρίζουν αγγλικά.

Να σημειωθεί πως είναι μεγάλη η έλλειψη σε Τούρκους πιλότους μαχητικών, αφού η τουρκική ηγεσία απομάκρυνε εκατοντάδες πιλότους την τελευταία δεκαετία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, η τουρκική BAYKAR, κατασκευαστής των Bayraktar TB2, AKINCI και KIZILELMA αναπτύσσει το καμικάζι drone KAGEM το οποίο θα εκτοξεύεται από τα τουρκικά UAV.

«Το KAGEM εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», γράφει το τουρκικο αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Συγκεκριμένα στο φυλλάδιο των AKINCI UAV που εκτέθηκε στην έκθεση από την BAYKAR, φάνηκε ότι στο τμήμα πυρομαχικών υπήρχε ένα προϊόν με την ονομασία «KAGEM».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ο Ερντογάν προετοιμάζει το κλίμα για τον Έβρο: «Απάνθρωπα τα όσα έγιναν στα σύνορα με την Ελλάδα»!

evosmos

«Κανόνι» πασίγνωστης εταιρείας – Χιλιάδες άνεργοι

evosmos

«Ο ΠΑΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΩΝΕΙ» – ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΦΑΝΕΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

evosmos

Leave a Comment