ΚΟΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ!!! Αιφνιδιαστική ουκρανική επίθεση στην Λευκορωσία – Κτυπήθηκε αεροδρόμιο στο Μινσκ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Machulyshchi στο Μινσκ, όπου έχουν την βάση τους τα ρωσικά ιπτάμενα ραντάρ Α-50 και μάλλον καταστράφηκε ένα από αυτά τα υπερ-πολύτιμα για τους Ρώσους, αεροσκάφη.

Η βάση απέχει 250 χλμ από Πολωνία και Ουκρανία και 150 χλμ από Λιθουανία και προφανώς δέχθηκε επίθεση με drone.

Eίναι η πρώτη επίθεση των Ουκρανών στην Λευκορωσία.

Ως αποτέλεσμα δύο εκρήξεων, ρωσικό αεροσκάφος A-50U AEW&C με αριθμό RF-50608 (“43 κόκκινο”, αριθμός εργοστασίου 0093479377, σειριακός αριθμός 60-05) ουσιαστικά καταστράφηκε: Τα μπροστινά και κεντρικά μέρη του αεροσκάφους, τα ηλεκτρονικά συστήματα και η κεραία του ραντάρ υπέστησαν ζημιές.

Το συγκεκριμένο Α-50 έφτασε στη λευκορωσική αεροπορική βάση στις 3 Ιανουαρίου 2023 και βρίσκεται στη Λευκορωσία για 54 ημέρες ενώ συνολικά έκανε 12 απογειώσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δεν θα ξαναπαραγγείλετε φαγητό αν το δείτε! Ντελιβεράς έριξε το φαγητό στον δρόμο και μετά το έδωσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Απογοήτευση για τους fans του «Fast & Furious» – Ο Βιν Ντίζελ επιβεβαίωσε το τέλος των ταινιών

evosmos

Βίντεο: Η στιγμή της δολοφονίας της χορεύτριας στη Ρωσία

evosmos

Leave a Comment