ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς νερού έως 1.000 ευρώ!

Κοντεύουν να πάθουν… κατάθλιψη οι κάτοικοι στο Πολυδένδρι και στις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που πήραν στα χέρια τους, πριν από λίγες ημέρες, τους λογαριασμούς του νερού, που έφτασαν απίστευτα φουσκωμένοι.

Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί κυμαίνονται από 500 έως 1000 ευρώ, ενώ μέχρι πρότινος οι καταναλωτές πλήρωναν λιγότερο από 100 ευρώ! Σημειώνεται πως στον Λαγκαδά δεν υπάρχει δίκτυο της ΕΥΑΘ, όπως υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, αντίθετα το νερό διαχειρίζεται μία δημοτική επιχείρηση, όπως συνηθίζεται σε πολλά χωριά. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, η αδιανόητη απόφαση πάρθηκε από τους ανθρώπους του τοπικού δήμου για να καλύψουν ένα μεγάλο χρέος της δημοτικής επιχείρησης… στη ΔΕΗ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, το εν λόγω χρέος έχει διαγραφεί και δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο καλούνται να πληρώσουν τόσο μεγάλα ποσά. Η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Εξαλόφου Πελαγία Χρυσανθοπούλου είπε για το απίστευτο αλαλούμ στους λογαριασμούς νερού σε δύο κοινότητες του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης:

«Στον Λαγκαδά η ΔΕΥΑΛ δεν κάνει γεωτρήσεις νερού αλλά… πετρελαίου! Αφού η τιμή του νερού στις μεγάλες κλίμακες ξεκινάει από 1,5 ευρώ και φτάνει στα 2,5 ευρώ το κυβικό. Εμένα μου ήρθε λογαριασμός 1.092 ευρώ, είναι εξάμηνος εκκαθαριστικός λογαριασμός. Αυτές είναι οι αυξήσεις που έγιναν με απόφαση της ΔΕΥΑΛ και της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λαγκαδά». Η ΚΥΑ αυτή το 2022 ακυρώθηκε από το ΣτΕ, τα 4,5 εκ. ευρώ χρέος εξαλείφθηκαν γιατί το υπουργείο Εσωτερικών «χάρισε» τον Σεπτέμβριο του 2022 σε 38 δήμους τα χρέη τους αντί να γίνει αναπροσαρμογή. Το νερό πριν στα 50 πρώτα κυβικά ήταν 0,12 ευρώ. Η νέα διοίκηση το έκανε 0,40 ευρώ στα πρώτα κυβικά, 333% αύξηση στα πρώτα κυβικά και στα 200 κυβικά είναι 1.000% αύξηση. «Δεν λέμε να μη γίνουν αυξήσεις, αλλά αυτές τις αυξήσεις δεν τις χωρά ο κοινός νους» συμπλήρωσε η Πελαγία Χρυσανθοπούλου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Καλαμάτα: Στον Εισαγγελέα την Τετάρτη ο 19χρονος που κυκλοφόρησε γυμνές φωτογραφίες της πρώην του

evosmos

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Έχω συμφιλιωθεί με την θηλυκή μου πλευρά»

evosmos

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Βρέθηκαν δύο ΜΚΟ που ανήκουν στην αδερφή της Καϊλή – Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί

evosmos

Leave a Comment