ΕΛΛΑΔΑ

«Θύελλα» στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση Ανδρουλάκη για έξωση Καστανίδη από τη Βουλή

Την αντίδραση του εκλεγμένου στην Α’ Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη προκαλεί η ανακοίνωση από την Χαριλάου Τρικούπη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πάρει την συγκεκριμένη έδρα, με στόχο να αναδείξει τη σημασία που έχει για το ΠΑΣΟΚ η εκλογική μάχη στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Καστανίδης πρόκειται να σχολιάσει την κίνηση Ανδρουλάκη το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση ελάχιστα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ.Ανδρουλάκης τηλεφώνησε στις 19:00 στον κ.Καστανίδη και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να τον… πετάξει εκτός, κάτι που τον άφησε ενεό.

Πάντως, οι απορίες και οι «περίεργες» σκέψεις δεν έλειψαν μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, με αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αιφνιδιάζονται από την απόφαση του αρχηγού τους.

Και αυτό γιατί ο Χάρης Καστανίδης με καίριες και συνεχείς παρεμβάσεις, δεν άφησε «σε χλωρό κλαρί» την υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών, προχωρώντας σε καταγγελίες συγκάλυψης από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επίσης, ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που από το ξεκίνημα των φημών περί συγκυβέρνησης και συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχε εκφραστεί αρνητικά, με την περιβόητη ατάκα: «Θα μπορούσατε να χορέψετε ένα ρομαντικό βαλς με τον ωτακουστή σας;»

Δεν θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς και την αντίδρασή του στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε το ΠΑΣΟΚ ως «σοσιαλΚαμμένος», με τον «πράσινο» βουλευτή να του απαντά «δεν θα απευθύνεστε έτσι σε ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο» και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής να τονίζει: «Βρίζει τόση ώρα μία ολόκληρη παράταξη, μας λέει Σοσιαλκαμμένους. Και με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε δηλαδή, με τον ωτακουστή μας τον κ. Μητσοτάκη;»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο λόγος που «έφαγε» τον Χάρη Καστανίδη ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι η «μυστική διπλωματία», για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση των ελληνοτουρκικών. Η κρυφή δηλαδή συνεννόηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για συμπόρευση (αν χρειαστεί) μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Κάτι που θα ήταν «αγκάθι» με τον Καστανίδη παρόντα στην πρώτη γραμμή…

Μετά το ξέσπασμα της θύελλας, από τη Χαριλάου Τρικούπη άρχισαν να διαρρέουν ότι η απόφαση ελήφθη για να ενισχυθεί η παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Μακεδονία, πως δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα και πως δεν αποκλείεται η έδρα να δοθεί και πάλι στον Χάρη Καστανίδη μετά τις επόμενες εκλογές…

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ σημείωσε στην Α’ Θεσσαλονίκης μία από τις χειρότερες επιδόσεις του πανελλαδικά – 7,94% – και εξέλεξε τον Χάρη Καστανίδη.

Προκειμένου να προλάβουν τις αντιδράσεις, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα είναι υποχρεωτικά υποψήφιος και στις εκλογές του Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Καστανίδης απλώς θα δεν ορκιστεί βουλευτής την Κυριακή, στη Βουλή της «μίας ημέρας».

Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος και στο νομό Ηρακλείου, που ήταν ο μοναδικός στον οποίον το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε δύο βουλευτές. Ωστόσο, επειδή η Χαριλάου Τρικούπη έχει μεγάλες προσδοκίες για τις δεύτερες εκλογές στην Κρήτη, αλλά και επειδή κρίθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάδου στη βόρεια Ελλάδα, επιλέχθηκε να αναλάβει την μοναδική έδρα του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Προκλητικός ο Χ.Ακάρ: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές»

evosmos

Πήρε τον λογαριασμό της ΔΕΗ για το εξοχικό και του… άναψαν τα λαμπάκια

evosmos

Καιρός – Αχαΐα: Καρέ καρέ η διάσωση ενός άνδρα και των σκύλων του

evosmos

Leave a Comment