ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ πετάμε ΠΟΤΕ την Σημαία μας στα σκουπίδια

Την ανάγκη να τηρηθούν στο ακέραιο οι υποχρεώσεις που αφορούν στην κατάσταση της αναρτώμενης εθνικής σημαίας τόσο στα δημόσια και δημοτικά κτίρια, όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και οικίες, επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με οδηγία που απέστειλε προς όλους τους δημόσιους και δημοτικούς φορείς, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Οι οδηγίες για τις ελληνικές σημαίες ενόψει 25ης Μαρτίου
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται τα όσα απορρέουν από τις διατάξεις του νόμου 851/1978 και σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ότι:

Οι αναρτώμενες σημαίες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες με κατάλληλο ύφασμα ανεξίτηλου χρώματος και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Για σημαίες που έχουν φθαρεί, αποχρωματιστεί ή κατασκευαστεί με λάθος αποτύπωση επιβάλλεται η αντικατάστασή τους και σαφώς δεν επιτρέπεται η ανάρτησή τους.

Η αναρτώμενη σημαία θα πρέπει να αντικαθίσταται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ώστε να αποτρέπεται η οποιαδήποτε φθορά που μπορεί να υποστεί.

Οι σημαίες που αντικαθίστανται δεν απορρίπτονται στα άχρηστα, αλλά καταστρέφονται με κάθε δέοντα τρόπο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ιβάν Σαββίδης: Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για το όπλο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018

evosmos

ΕΚΤΟΣ ελέγχου η κατάσταση! Εκπαιδευτικός στη Λάρισα θώπευσε νεαρή στη μέση του δρόμου – Τον σταμάτησε ντελιβεράς

evosmos

Μαρία Καρυστιανού: “Δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι, νοικιάζω αλλού – Δικαίωση είναι να μπουν στη φυλακή 57 φορές ισόβια”

evosmos

Leave a Comment