ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος να υπερχειλίσει η λίμνη Κάρλα και να «πνίξει» τους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας – Διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων!

Τα εκατομμύρια κυβικά νερού που κατεβάζει ο ποταμός Πηνειός λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων πιθανότατα θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και η λίμνη Κάρλα και να πνίξει ολόκληρη την περιοχή που περικλείεται από

Την παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
Την παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του
Ήδη με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Συγκεκριμένα ο ποταμός μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στην περιφέρεια έχει αρχίσει να «κατεβάζει» τεράστιες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα η λίμνη Κάρλα, που μέχρι πρότινος είχε αποξηρανθεί, τώρα η στάθμη του νερού της ανεβαίνει επικίνδυνα.

Ο Πηνειός, συνεχίζει να φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού προς τη λίμνη και τα νερά δεν βρουν άλλο σημείο εκτόνωσης, η λίμνη Κάρλα θα υπερχειλίσει.

Νέα πλημμύρα στο Στεφανοβίκειο θα πλήξει φυσικά την βάση της Αεροπορίας Στρατού με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργικότητά της, αν και τα ελικόπτερα έχουν εκκενώσει και διαμοιραστεί πλέον στην 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο και την 110 ΠΜ στην Λάρισα.

Διαβαστε την καταγγελια που έφτασε στα ηλεκτρονικά συρτάρια του “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”:

Καλησπέρα, ήθελα να πω για τις πλημμύρες στο βορειοανατολικό κομμάτι της Λάρισας μέχρι την λίμνη Κάρλα. Δεν διοχετεύουν ούτε μέχρι σήμερα το νερό να πέσει στην λίμνη και να το βγάλει στο ανατολικό φράγμα και να πέσει στον χείμαρρο Ξηριά που οδηγεί στη θάλασσα. Έπρεπε να το κάνουν από την πρώτη στιγμή.

Διάβαζα ότι η λίμνη ήταν έτοιμη να ξεχειλίσει. Ψέματα. Η στάθμη της λίμνης δεν ανέβηκε σχεδόν καθόλου μέσα. Έπρεπε να ανοίξουν το φράγμα να δέχεται το νερό που ερχόταν από τον Πηνειό, να πέφτει μέσα στη λίμνη και μόλις έβλεπαν ότι το νερό της λίμνης είναι σε στάδιο που μπορούν να το ξεχειλίσουν στο 2ο φράγμα εξόδου να το έβγαζαν στον χείμαρρο Ξηριά να πάει προς τη θάλασσα. Δε θα πλημμύριζε τίποτε εκεί, ούτε το στρατόπεδο ούτε όλη η περιοχή. Υπάρχουν τόσα πολλά κανάλια όπως και ταμιευτήρες από το Ελευθέριο μέχρι και την Κάρλα που οδηγούν το νερό προς την λίμνη που θα μπορούσαν να το διαχειριστούν κατάλληλα η ακόμα και για προσωρινή αποθήκευση της μεγάλης μάζας νερού στους ταμιευτήρες ώστε να το διοχετεύανε στοχευμένα προς τα κανάλια που οδηγούν στην λίμνη. Θα πάω αύριο να σου στείλω φωτογραφίες αν καταφέρω, είδα κάποιες φωτώ και βίντεο από εκεί χτεσινές και είναι ακριβώς έτσι.

Έχει μπλοκάρει όλο το νερό έξω από τα μεγάλα αναχώματα της λίμνης και μέσα δε πάει ούτε σταγόνα. Αυτό που κάνουνε είναι πολύ βρώμικο και κατά τη γνώμη μου επιτηδευμένο.”

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κορωνοϊός: Oι γάμοι-εστίες υπερμετάδοσης και οι κίνδυνοι των επόμενων ημερών

evosmos

Το ξέσπασμα του «Τσάκα»: «Έκανα τέσσερα χρόνια να δω τα παιδιά μου – Με κατέστρεψε η 2η γυναίκα μου»

evosmos

Η κυβέρνηση διπλασίασε τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό – 300 ευρώ σε όσους πολίτες μετακινούνται χωρίς άδεια!

evosmos

Leave a Comment