ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: «Θα πέσει ξύλο» λέει αστυνομικός – Άγρια επίθεση στην ομάδα ΔΙΑΣ με πέτρες, τούβλα και καδρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την στιγμή των επεισοδίων και τι προηγήθηκε – Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη χθεσινή συγκέντρωση πλημμυροπαθών στη Λάρισα και αποτυπώνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός λέει σε συναδέλφους του ότι θα επιχειρήσουν μέσα στον κόσμο και ότι «θα πέσει ξύλο».

Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί, με έναν εξ αυτών να λέει συγκεκριμένα: «Θα μπούμε μέσα στον κόσμο. Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα στον κόσμο, εντάξει;». Οι εντολές που έχει λάβει ο εν λόγω ένστολος από τους επικεφαλής του είναι άγνωστες, με συνέπεια να προκύπτουν ερωτήματα για όσα λέει και για το ποιες ήταν οι οδηγίες που είχε λάβει.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω λέγονται, λίγο πριν ξεσπάσουν τα άγρια επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να προσαχθούν 24 άτομα και να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονταν πολλά άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που φαίνονται οι άγριες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδας των συγκεντρωμένων.
Η ομάδα των αστυνομικών δέχεται επίθεση με πέτρες, τούβλα και καδρόνια, μια μηχανή πέφτει στο έδαφος και οι δυνάμεις της τάξεις αναγκάζονται να υποχωρήσουν, κάνοντας χρήση χημικών, για να κρατήσουν μακριά τους αγνώστους που τους επιτέθηκαν, με την ένταση να διαρκεί περίπου πέντε λεπτά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

Χθες (10/9) το απόγευμα, στη Λάρισα, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συγκεντρώθηκε αριθμός ατόμων, μέρος των οποίων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας καπνογόνα και άλλα βαριά αντικείμενα.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός έξι (6) αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Για την απώθηση των ατόμων αυτών οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε χρήση των ενδεδειγμένων μέσων και πραγματοποίησαν 26 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία 7 συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 2, τα οποία αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σημειώνεται ότι, έχει ήδη διαταχθεί, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν ενέργειες αστυνομικών, οι οποίες καταγράφονται σε βίντεο που αναπαράγονται σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

 

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πόσο κοντά είμαστε στα sms και το νέο ωράριο στα κέντρα διασκέδασης

evosmos

Power Pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Ποιοι οι δικαιούχοι

evosmos

Λεωνίδας Κακούρης: Τον «δικαίωσε» με μια φράση ο Απόστολος Γκλέτσος – «Σε κάτι τύπους σαν τον Χουβαρδά, πόσο γιαούρτι πάει χαμένο, ρε φίλε…»

evosmos

Leave a Comment