ΚΟΣΜΟΣ

Νέο εργαλείο από την Google το οποίο καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης

Η Google παρουσίασε μια νέα τεχνολογία, τα passkeys, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση στις μεγάλες πλατφόρμες χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή του γνωστού password κάθε φορά.

Τα… «κλειδιά πρόσβασης» θα επιτρέπουν τη σύνδεση εφαρμογών και ιστότοπων χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε ασφάλεια χρησιμοποιεί η εκάστοτε συσκευή — όπως αναγνώριση προσώπου, αριθμό PIN ή αποτύπωμα — αντί να απαιτείται ένας μοναδικός κωδικός πρόσβασης σε μια φόρμα για κάθε ιστότοπο.

Μέσω ανάρτησης η Google γνωστοποίησε τη θέση της ότι τα passkeys είναι πιο ασφαλή από τους κωδικούς πρόσβασης (passwords), επειδή δεν μπορεί να αποκτηθεί η πρόσβαση σε αυτούς μέσω επιθέσεων phishing, ενώ πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να δώσει κατά λάθος σε κάποιον τον κωδικό του.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Google, η σύνδεση με τη νέα μέθοδο των passkeys δεν θα μπορεί να αποκαλυφθεί ακόμη και εάν μια εφαρμογή ή υπηρεσία παραβιαστεί.

Οι ανακοινώσεις έρχονται αφότου οι Google, Microsoft και Apple δεσμεύτηκαν πέρυσι να στηρίξουν νέα πρότυπα ασφαλείας τα οποία δεν θα απαιτούν τη χρήση κωδικού πρόσβασης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το καλοκαίρι πλησιάζει: Οι δύο ελληνικές παραλίες που συγκαταλέγονται μεταξύ των 10 κορυφαίων της Ευρώπης

evosmos

Ν.Τραμπ: «Έρχονται ανακοινώσεις σχετικά με μεγάλη απάτη ψηφοφόρων στην Τζόρτζια»

evosmos

Ο «βρώμικος» πόλεμος του Ερντογάν – Πώς προσπαθεί να θέσει εκτός προεδρικής κούρσας τον Ιμάμογλου

evosmos

Leave a Comment