ΕΛΛΑΔΑ

Ντράπηκε και η ντροπή: Ογκολόγος ζητούσε «φακελάκι» από καρκινοπαθείς για να κάνουν το χειρουργείο πιο γρήγορα

Ογκολόγος από τη Θεσσαλονίκη ζητούσε “φακελάκι” από καρκινοπαθείς, προκειμένου να επισπεύσει το χειρουργείο τους.

Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η δίκη για τον ογκολόγο γιατρό του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στον οποίο καρκινοπαθείς έδιναν «φακελάκι», με σκοπό να επισπευσθούν τα χειρουργεία τους, αλλά αναβλήθηκε για τέταρτη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς, που έδιναν στο συγκεκριμένο γυναικολόγο-ογκόλογο έως και 1.500 ευρώ, συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο φανερά εξοργισμένοι.

Οι καταγγελίες ασθενών για τον ογκολόγο

Όπως υπογράμμισε μία γυναίκα για το γιατρό, μιλώντας στην ΕΡΤ, «δεν μπορούσε να βρει ραντεβού ο κύριος. Και ο άνδρας μου κατάλαβε. Του είπε “γιατρέ, να σου δώσω 300 ευρώ από ευχαρίστηση”. “Όχι, αυτό το χειρουργείο εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Θέλω 1.000 ευρώ”, απάντησε».

Επίσης, ένας άνδρας επεσήμανε «ο γιατρός αυτός έχει τον τρόπο του να σε πείθει να πληρώσεις. Πήγαμε και μας είπε ότι δεν υπήρχαν ραντεβού». Έπρεπε να περιμένουμε δύο μήνες. Εμείς όμως καιγόμασταν. Ξεκίνησε ένα παζάρι και από τα 800 ευρώ καταλήξαμε στα 500. Του είπε ότι η πεθερά μου είναι στον ΟΓΑ. 340 ευρώ καθαρά παίρνει. Και μας είπε πως “εγώ για 300 ευρώ δεν περνάω ούτε έξω από το χειρουργείο”.

«Μας τα ζήτησε, λέγοντας στην αρχή πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ημερομηνία για σύντομο χειρουργείο. Και έπρεπε να βρεθεί χειρουργείο δίνοντας λεφτά», σημείωσε μία άλλη γυναίκα, έξω από το δικαστήριο.

«Δεν υπάρχει σύντομα αίθουσα για να χειρουργηθείτε, αλλά αν μου δώσετε το χιλιάρικο, τότε κάτι θα κάνουμε και θα μπείτε νωρίτερα», κατήγγειλε ακόμα μία γυναίκα.

Πως συνελήφθη ο ογκολόγος

Υπενθυμίζεται πως ο γιατρός είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2019, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από καταγγελία γυναίκας, ότι έδωσε χρήματα για να επισπευσθεί το χειρουργείο της.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας βόρειας Ελλάδας, αποκαλύφθηκε ότι ο γιατρός είχε λάβει χρήματα, που έφταναν μέχρι τα 1.500 ευρώ έκαστος, από τουλάχιστον 17 ασθενείς του.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νένα Μεντή: «Ήμουν παντρεμένη αλλά… την κούναγα την ουρά μου – ‘Εχασα τρία παιδιά από τοξόπλασμα”»

evosmos

Αισχροκέρδεια και ακρίβεια τσακίζουν τα νοικοκυριά – Αναποτελεσματικοί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί

evosmos

Άγριες κόντρες με ξύλο σε χωριά της Ξάνθης

evosmos

Leave a Comment