ΕΛΛΑΔΑ

Πάρκαρες παράνομα και πήρες… «κλήση»;;; Έτσι παγιδεύουν το κινητό σου

Νέα απάτη των κλεφτών που απειλεί χιλιάδες ανυποψίαστους οδηγούς με άδειασμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Έχει να κάνει με το σκανάρισμα ενός κωδικού QR Code με ένα smartphone και ξεκίνησε από την Γαλλία, ενώ εξαπλώνεται σε χώρες της Ευρώπης.

Οι κλέφτες έχουν σαν στόχο ανυποψίαστους οδηγούς αυτοκινήτου και στο βασικό τους σχέδιο είναι η εμφάνιση μιας κλήσης της Αστυνομίας στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, τυπώνουν τις δικές τους κλήσεις «μαϊμού» σε πράσινο χαρτί, όπως κάνουν οι Γάλλοι αστυνομικοί, τις οποίες έπειτα αφήνουν σε παρμπρίζ αυτοκινήτων που έχουν παρκάρει παράνομα.

Η κλήση έχει QR Code στο κάτω μέρος τους, για την γρήγορη πληρωμή της.

Τα θύματα σκανάρουν τον κωδικό με το smartphone και οδηγούνται σε μία ιστοσελίδα, η οποία συνιστά αντιγραφή της επίσημης. Εκεί καταχωρούν τον τραπεζικό τους λογαριασμό για να πληρώσουν δήθεν το πρόστιμο.

Έτσι οι κλέφτες αποκτούν πρόσβαση και τα λεφτά κάνουν φτερά.

Για αυτό προσοχή!!!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Εις εκτέλεση της νομιμότητος! – Εβαλαν πρόστιμο στον “ιπτάμενο” παπά της Χίου (Βίντεο)

evosmos

Η Άγκυρα ζήτησε επίσημα στον ΟΗΕ την αποστρατικοποίηση των νησιών του Α.Αιγαίου!

evosmos

Αυτό το ήξερες; – Πώς βγήκε η έκφραση είναι «από τζάκι»;

evosmos

Leave a Comment