ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στα άκρα η «κόντρα» των οδηγών ταξί με την Uber – Ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ οι ζημιές στα αυτοκίνητα της εταιρείας

Αποφασισμένοι να φθάσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ταξιτζήδων στο νησί της Ρόδου, ενώ την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της Uber κλιμακώνουν σειρά νομικών ενεργειών, ζητώντας άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και σύλληψη των δραστών που προκάλεσαν τα επεισόδια και τις ζημιές το απόγευμα της Πέμπτης σε περίπου 30 αυτοκίνητα της εαιρείας.

Όπως σημειώνει η rodiaki.gr σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της Uber, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους βανδαλισμούς που έγιναν, ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους -ύστερα από σχετική εντολή που έλαβε από το νομικό τμήμα της υπηρεσίας του- αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Εισαγγελία Ρόδου καταθέτοντας όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή των διωκτικών αρχών, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να κινηθεί σε βάρος τους κακουργηματική δίωξη.

Οι εκπρόσωποι των ταξί στη Ρόδο (ιδιοκτήτες και οδηγοί) επισημαίνουν με τη σειρά τους, πάντως, ότι η λειτουργία της πολυεθνικής εταιρείας στο νησί είναι παράτυπη και παράνομη με τον τρόπο που γίνεται και εφαρμόζεται.

Για τον λόγο αυτό καλούν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να μην επιτρέψουν αυτές τις παρανομίες, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν το επάγγελμά τους, τις οικογένειές τους και την εργασία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας στη Ρόδο της εταιρείας Uber, υποστηρίζοντας τον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί και των οδηγών. Στο σύνολό τους πρόκειται περίπου για 800 οικογένειες στο νησί της Ρόδου που ζουν αποκλειστικά από την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα.

Ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων από τον Σύνδεσμο Ταξί Ρόδου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε ο Σύνδεσμος Ταξί Ρόδου, καταδικάζει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, στην έδρα της Uber στο νησί. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται συγκεκριμένα:

«Με μεγάλη μας θλίψη, όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου των ταξί παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 24ωρα στη Ρόδο, με αφορμή την έκνομη και παράτυπη δραστηριοποίηση εταιρειών εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ με οδηγό μέσω της πλατφόρμας Uber.

Ως Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα τα επεισόδια τα οποία πραγματοποιήθηκαν από ομάδες που παρεισέφρησαν στις τάξεις των επαγγελματιών του κλάδου μας και εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση των συναδέλφων μας, παρασύροντάς τους σε ενέργειες που δεν αρμόζουν στους αγωνιστές της ζωής, τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Απαιτούμε από την πολιτεία την εύρεση λύσεως για το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και ευελπιστούμε σε δικαιοσύνη, σε ό,τι αφορά την παράνομη λειτουργία των εταιρειών εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ με οδηγό, μέσω της πλατφόρμας Uber».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!

evosmos

Έρχεται η έναρξη του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας

evosmos

Ηράκλειο: Επιτέθηκε στον ηλικιωμένο πατέρα του – Χειροπέδες σε 41χρονο

evosmos

Leave a Comment