ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Τσακάλια επιτίθονται σε νεροβούβαλα – Αγανακτισμένος ο ιδιοκτήτης φάρμας

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής με νεροβούβαλα, καθώς τα ζώα που εκτρέφει δέχονται επιθέσεις από τσακάλια και δεν ξέρει τι να κάνει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην τηλεόραση Επιλογές, τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό, αφού τα τσακάλια πληθαίνουν σε αντίθεση με τα νεροβούβαλα και στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή επιτίθονται την ώρα την ώρα της γέννας με αποτέλεσμα τα νεροβούβαλα να μην μπορούν να αντιδράσουν εκείνη την ώρα.

«Τα τσακάλια τρώνε τα ζώα μας. Μπαίνουν και τρώνε το νεογέννητο, την ώρα που το βουβάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα». τονίζει ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής νεροβούβαλων, Γιάννης Μερτζεμέκης.

Ο κ. Μερτζεμέκης έχει στην φάρμα του περίπου 800 μάνες αλλά έχει κάθε χρόνο μόνο 200 βουβαλάκια, καθώς τα υπόλοιπα τα τρώνε τα τσακάλια. «Τουλάχιστον 200 με 300 τρώγονται κάθε χρόνο», επισημαίνει.

Αναφέρει επίσης πως δεν μπορεί να τοποθετήσει συρμάτινο φράχτη στην φάρμα, διότι τα βουβάλια τον χαλάνε με αποτέλεσμα τα τσακάλια να μπαίνουν στην φάρμα όποτε θέλουν.

«Ενώ πριν από μια δεκαετία δεν γνωρίζαμε τι είναι τα τσακάλια. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες που έχουν μάθει πού να βρίσκουν την τροφή, οπότε όταν μυρίζουν την ώρα της γέννας, επιτίθενται», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των τσακαλιών τα τελευταία τρία χρόνια.

Δυστυχώς όμως ο ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον κ. Μερτζεμέκης ότι δεν μπορεί να αποζημιωθεί για τις επιθέσεις των τσακαλιών, με τον ίδιο να σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσυρθεί και να πουλήσει τα ζώα καθώς δεν απέδωσαν ούτε οι επαφές του με βουλευτές και άλλους αρμόδιους για να ζητήσει την στήριξη και βοήθειά τους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Διάρρηξη του δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου…;;;;;;

evosmos

Μεθυσμένοι Αμερικανοί ναύτες ξυλοκόπησαν 15χρονα κορίτσια στα Χανιά – Θύμισαν το 1976!

evosmos

Νένα Μεντή: «Ήμουν παντρεμένη αλλά… την κούναγα την ουρά μου – ‘Εχασα τρία παιδιά από τοξόπλασμα”»

evosmos

Leave a Comment