ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξέσπασμα επιβάτιδας – «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία – Γιατί δεν κάνουν έρευνες πριν τις εκλογές;»

Σε ένα συγκλονιστικό ξέσπασμα προχώρησε μια νεαρή, η οποία επέζησε από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, καθώς βλέπει ότι τρεις μήνες μετά οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι. 

Η Ευδοκία Τσαγκλή που επέζησε του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι ξεσπά μπροστά στην κάμερα κατά των αρμοδίων και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της τότε κυβέρνησής του.

Η Ευδοκία Τσαγκλή περιγράφει όλο το χρονικό της τραγωδίας των Τεμπών θυμίζοντας τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Υπενθυμίζει την στάση του Κώστα Καραμανλή υπουργού Μεταφορών και σημειώνει «δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία. Μιλάμε για αμέλεια ή για πιθανή εξαπάτηση από ενδεχόμενο δόλο που προκάλεσε μια πολύνεκρη δολοφονία».

Σε άλλο σημείο η επιζήσασα ψάχνει τις απαντήσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη καταγγέλλοντας ότι «τρεις μήνες μετά οι πιο σοβαρές ερωτήσεις μένουν αναπάντητες.

Γιατί υπάρχει αυτή η ενοχλητική σύγχυση μεταξύ των ευθυνών του επιβάτη, του σταθμάρχη και του υπουργού Μεταφορών;

Γιατί; Γιατί οι έρευνες δεν κάνουν αποκαλύψεις πριν τις εκλογές;»

«Είναι ντροπή μια νέα τραυματισμένη γυναίκα να εκθέτει έτσι τον εαυτό της αλλά τώρα είστε εσείς στο στόχαστρο» σημειώνει και συμπληρώνει ότι «μετά από μια σύγκρουση με την πραγματικότητα όπου τα ψεύτικα λόγια του παρελθόντος συγκρούονται με τις αληθινές μας πράξεις στο παρόν, θα σας δείξουμε την πραγματική μας δύναμη».

Η Ευδοκία Τσαγκλή ζητά να γνωστοποιηθεί και να κοινοποιηθεί το βίντεο της ώστε να «πιέζουμε τις νομικές διαδικασίες,  να τελεθούν με διαφάνεια, λόγω της δημόσιας έκθεσης. Κβαντική φυσική μας παρακολουθούν αλλά τώρα τους παρακολουθούμε και εμείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη που είχε δώσει στον Σταύρο Θεοδωράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Ευδοκίας ο πρώην πρωθυπουργός της είχε ζητήσει να βάλει πλάτη προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα τότε ο Στ. Θεοδωράκης είχε ρωτήσει: Θέλω να δώσω προτεραιότητα σε κάποια ερωτήματα που μου στείλανε παιδιά που ήταν στο τρένο. Ευδοκία Τσαγκλή, σύμβουλος επικοινωνίας, ήταν στο τρένο: «Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;».

Ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει: «Καταρχάς είδα την εκπομπή την οποία κάνατε κ. Θεοδωράκη και είδα αυτά τα οποία είπε δημόσια η Ευδοκία, με πολύ θάρρος, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Θα έλεγα στην Ευδοκία η οποία έχει ηλικία -απ’ ό,τι κατάλαβα λίγο μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερη μου κόρη- ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη, να φοβάται, να ανησυχεί. Δε γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα». 

 

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΝΕΑ “ΠΝΟΗ” ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Άθλιο σόου Κούλη για το… αναβατόριο της Ακρόπολης την ώρα που η χώρα αργοπεθαίνει

evosmos

Απαγωγή Μαρκέλας: Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι της 33χρονης κατηγορούμενης

evosmos

Κωσταράκος σε Τσελίκ: Αν έρθετε βράδυ, θα σας φάνε τα μαύρα ψάρια και το αλμυρό νερό

evosmos

Leave a Comment