ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτός είναι ο 59χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη – Είχε αναλάβει μόλις πριν από έναν μήνα (φωτο)

Στη σύλληψη του σταθμάρχη Λάρισα προχώρησε το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, ως κύριου υπεύθυνου για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Πρόκειται για έναν άνδρα 59 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με τον  Alpha, πριν από 10 χρόνια εργαζόταν στον ΟΣΕ στις αποσκευές. Επίσης, για 10 χρόνια ήταν υπάλληλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μοιράζοντας τα σχολικά βιβλία σε παιδιά.

Τους τελευταίους 6 μήνες πήρε ξανά μετάθεση στον ΟΣΕ. Από τα τέλη Ιανουάριου του 2023, εργαζόταν ως σταθμάρχης. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και έχει γίνει παππούς.

σταθμαρχης 2

Στις 24 Ιανουαρίου, ο σταθμάρχης έκανε μία ανάρτηση στα social media, γράφοντας ότι πήρε την πιστοποίηση και ευχήθηκε “καλή μας αρχή”. “Μετά το τέλος της εκπαίδευσης και την πιστοποίηση. Καλή μας αρχή”, είχε γράψει συγκεκριμένα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης ανέλαβε πριν ένα μήνα

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Ο σταθμάρχης φαίνεται πως παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και έστειλε σε λάθος ράγες το τρένο, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Μάλιστα, το ομολόγησε σε συνάδελφό του. Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες από την προανάκριση τον φέρνουν να έχει παραδεχθεί το λάθος του και να αποδίδει την τραγωδία στην “κακιά στιγμή”.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Οι καταθέσεις των επιζώντων ωστόσο και η πραγματογνωμοσύνη θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Καταθέσεις έχουν δώσει ακόμη ο εκπρόσωπος της Hellenic Trains και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων.

Ο σταθμάρχης φέρεται με τα έως τώρα δεδομένα να έχει την πλήρη ευθύνη για την τραγωδία. Την εποπτεία της έρευνας έχει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Μετά την συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων η εισαγγελία αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προκύψουν ευθύνες για την πρόκληση του δυστυχήματος.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συγκλονίζει ο πατέρας του 22χρονου φοιτητή που καταπλακώθηκε από τοίχο – «Πέθανε για μία κλοτσιά»

evosmos

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος – “Σκότωσα τη μητέρα σου”

evosmos

Αγνώριστος ο Χάρης Σεφερλής: Οι τρυφερές ευχές του Μάρκου Σεφερλή και της Έλενας Τσαβαλιά και η απίστευτη αλλαγή στην εμφάνισή του

evosmos

Leave a Comment