ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο 20χρονος ήρωας που έσωσε άλλους 10 μετά τη σύγκρουση των τρένων (φωτο)

Μέσα στον απόλυτο εφιάλτη που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, αποκαλύπτονται και οι ηρωικές στιγμές απλών ανθρώπων, που δεν εγκατέλειψαν το σημείο της τραγωδίας και προσπάθησαν να σώσουν όσους περισσότερους συμπολίτες μας, μπορούσαν.

Ανάμεσά τους και ο 20χρονος φοιτητής από τα Χανιά ο Ανδρέας Αλικανιώτης, που έσπασε το τζάμι του βαγονιού ενώ η φωτιά ήταν δίπλα του, και έσωσε δέκα νέα παιδιά, όπως και ο ίδιος.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραψε στο Facebook, η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρη Τζιαστούδη:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!»

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σόφη Ζαννίνου: “Είμαι 72 και έχω δώσει εντολή στην κόρη μου να με θάψει με μπικίνι. Το κόνσεπτ θα είναι παραλία”

evosmos

Βασίλης Σπανούλης «H Ολυμπία Χοψονίδου θυσίασε τα καλύτερά της χρόνια για την οικογένεια της»

evosmos

Το Κατάρ παίζει “βρώμικα” εναντίον της Ελλάδας: Ενδέχεται να εκπαιδεύσει Τούρκους πιλότους στα προηγμένα γαλλικά αεροσκάφη Rafale

evosmos

Leave a Comment