ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: «Αν Ελλάδα και Κύπρος έχουν όνειρα για την Αν. Μεσόγειο θα τα μετατρέψουμε σε εφιάλτη»

Νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, μετά την υποβολή διαβήματος από την Αθήνα στην Άγκυρα για την έναρξη ερευνών του πλοίου «Τσεσμέ» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι την Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

O Ομέρ Τσελίκ χρησιμοποίησε σκληρά λόγια εναντίον των ελληνικών διπλωματικών ενεργειών, ενόψει διερευνητικών επαφών, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά ότι «αν η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν όνειρα για την ανατoλική Μεσόγειο, θα τους τα μετατρέψουμε σε εφιάλτη».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος είπε ότι: «Είπαμε ότι ήταν σωστή η έναρξη των διερευνητικών επαφών. O Μητσοτάκης οργάνωσε μια διάσκεψη με το όνομα Φόρουμ Φιλίας.

Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί η Τουρκική Δημοκρατία, μια μεσογειακή χώρα και μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των ζητημάτων, δεν προσκλήθηκε σε αυτή τη συνάντηση;

Σε μία συνάντηση που ήταν παρούσα η ελληνοκυπριακή πλευρά, γιατί δεν ήταν η ΤΔΒΚ; Καμία συνάντηση δεν μπορεί να είναι φόρουμ φιλίας αποκλείοντας την ΤΔΒΚ. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση σε κανένα πρόβλημα έτσι».

Στη συνέχεια μίλησε για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια λέγοντας ότι: «Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προκαλούν έχθρα απέναντι στην Τουρκία. Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών είναι δηλώσεις που δεν συνάδουν με τη φιλία».

Και τόνισε ότι: «Αν το ελληνο-κυπριακό δίδυμο τρέφει όνειρα να πάρει μαζί του όσες χώρες έχουν προβλήματα με την Τουρκία για να πραγματοποιήσουν τους μαξιμαλιστικούς τους στόχους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα μετατρέψουμε σε εφιάλτη αυτό το όνειρο. Ούτε να το φανταστούν κάτι τέτοιο, ούτε βήμα δεν θα κάνουν με τέτοια όνειρα, ούτε καν θα σαλέψουν. Δεν πρόκειται να γλιτώσουν τον εφιάλτη, αν κάνουν βήμα. Εάν κάνουν ένα βήμα, θα μετατραπεί σε εφιάλτη».

Ο Τούρκος αξιωματούχος έπειτα δήλωσε ότι: «Ο πρόεδρός μας είπε ότι για μία ειλικρινή και μόνιμη συνεργασία στην περιοχή, θα πρέπει να διοργανωθεί ένα συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των παράκτιων χωρών. Αν η Ελλάδα δεν θέλει να το προσεγγίσει θετικά, και θέλει να χρησιμοποιήσει για τα δικά της μαξιμαλιστικά συμφέροντα ένα φόρουμ με το όνομα «Φόρουμ φιλίας», αυτό είναι κάτι που σαμποτάρει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενότητα στη Μεσόγειο».

Τέλος, ο Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε πως: «Μια συνεργασία με την Τουρκία και την ΤΔΒΚ στη βάση της συνεργασίας, της φιλίας και του win-win θα επιφέρει τα σωστά αποτελέσματα.

Η ελληνική ακτοφυλακή και η FRONTEX βυθίζοντας βάρκες μεταναστών ή ωθώντας τους στην Τουρκία επιχειρεί να σκοτώσει αυτούς τους ανθρώπους. Κι αυτή η σκληρότητα αυξάνεται.

Το υπουργείο Εσωτερικών και η ακτοφυλακή μας το φωνάζουν συνέχεια. Στη βόρεια Γαλλία, η θερμοκρασία έπεσε στους -16 και οι μετανάστες που μένουν μέσα στο δάσος και τις σκηνές προσπαθούν να επιβιώσουν καίγοντας τα ρούχα τους. Κανείς από αυτούς να μην επιχειρήσει να διδάξει ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ: Η αγάπη ενός πατέρα: Υιοθέτησε κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση και της αφιέρωσε την ζωή του

evosmos

Ψάχνει σύζυγο και δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον τον βοηθήσει – Η viral αγγελία! (ΦΩΤΟ)

evosmos

Έρχονται χρεώσεις για τήρηση καταθέσεων στις τράπεζες – Τι γίνεται στην Ευρώπη

evosmos

Leave a Comment