ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία της δολοφονίας της Καρολάιν και του σκύλου, τα κενά στο «σενάριο» του πιλότου και οι αντιδράσεις

Τα στοιχεία που οδήγησαν στον δολοφόνο – Οι δηλώσεις στην κάμερα, ο δραματικός επικήδειος στην Αλόννησο – Τα πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο – Το κύμα οργής στα social media
Τριάντα επτά μέρες, στη διάρκεια των οποίων η κοινή γνώμη παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον κάθε πληροφορία που ερχόταν στο φως της δημοσιότητας, χρειάστηκαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για να φτάσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Ο δολοφόνος της 20χρονής ήταν ο σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όπως άλλωστε ομολόγησε μετά από ανάκριση οκτώ και πλέον ωρών. Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να τα αντικρούσει. Ο 32χρονος πιλότος ισχυρίστηκε ότι η νεαρή γυναίκα του του είπε ότι θα τον εγκατέλειπε.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία»

Η εξιχνίαση ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία:


Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ενοχή του 32χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μάλιστα το ρολόι έδειξε ότι οι σφυγμοί της άτυχης κοπέλας σταμάτησαν να χτυπούν στις 4.11 τα ξημερώματα. Με βάση αυτήν την ώρα ο σύζυγός της σκηνοθέτησε όλο το σενάριο για εισβολή των ληστών.

Η αντίστροφή μέτρηση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και τη σύλληψη του δολοφόνου

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε την Τετάρτη (16/6), όταν η αστυνομία έχοντας τα νέα στοιχεία στη διάθεσή της ζήτησε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο για να εξεταστεί εκ νέου, βάσει των καινούργιων στοιχείων. Για να μη δείξουν πόσο σοβαρά ήταν τα στοιχεία αυτά και τον «τρομάξουν» έκαναν δεκτό το αίτημά του να παραμείνει άλλη μια μέρα στην Αλόννησο, προκειμένου να είναι παρών στο μνημόσυνο για την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τη μητέρα της ενός έτους Λυδίας. Μετά το μνημόσυνο, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας, σε έκτακτες ανακοινώσεις λίγο μετά τις πεντέμισι χθες το απόγευμα, ο πιλότος παρελήφθη από πλωτό μέσο οδηγήθηκε στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Τα στοιχεία που έδειξαν τον δολοφόνο

Από εκείνη την ώρα -«νωρίς το πρωί», είπε ο κ.Σκρέκας- κατέθετε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν είναι πειστικές σε σχέση με τα επαρκή στοιχεία ενοχής που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

Ειδικότερα:

– Τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έδειξαν ότι δεν είχε καταθέσει την αλήθεια: Εφαρμογή στο κινητό του που καταγράφει τα βήματα, έδειξε ότι την ώρα που ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος, εκείνος περπατούσε.

– Η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας είχε αφαιρεθεί στη 1.20 τη νύχτα, ενώ οι «ληστές» υποτίθεται ότι μπήκαν στο σπίτι τρεις ώρες αργότερα. Η τελευταία καταγραφή στην κάμερα ήταν περίπου στις 12.30 της μοιραίας νύχτας και δείχνει τον πιλότο να κάθεται με το μωρό στο σαλόνι του σπιτιού.

– Το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν κατέγραψε αυξημένους παλμούς και στη συνέχεια καμία ζωτική ένδειξη πολύ νωρίτερα από το χρόνο που ο πιλότος είχε τοποθετήσει τη δολοφονία της.

Ο πιλότος αγκάλιασε τη μάνα της Καρολάιν και της είπε: «Πάω να αναγνωρίσω έναν ύποπτο»

Την ώρα που ο Μπαμπης Αναγνωστόπουλος έδινε συμπληρωματική κατάθεση στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, η μητέρα της άτυχης κοπέλας με όσα κατάφερε πάνω στη στεναχώρια της να μοιραστεί με τους οικείους της, ανέφερε οτι ο 32χρονος πιλότος την ενημέρωνε για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα την αποχαιρετούσε καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο στο νησί. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπρεπε άμεσα να αποχωρήσει από την Αλόννησο, προκειμένου να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να αναγνωρίσει κάποιον ύποπτο, που είχε συλληφθεί για την δολοφονία της γυναίκας του, φέρεται να είπε η μητέρα της 20χρονης. Κατά τον αποχωρισμό τους ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την πήρε στην αγκαλιά του συγκινημένος.

Δείτε το ρεπορτάζ του T – Live από το 0:50

Ο 32χρονος πιλότος είχε μεταβεί στην Αλόννησο από την Τετάρτη, ώστε να είναι παρών στο σαρανταήμερο μνημόσυνο που θα γινόταν χθες στο μικρό εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη μνήμη της συζύγου του.

Μάλιστα πριν επισκεφτεί το νησί είχαν επικοινωνήσει μαζί του οι αστυνομικοί για να τον ενημερώσουν για τη μετάβαση του στη ΓΑΔΑ, ωστόσο εκείνος τους παρακάλεσε να περιμένουν μια μέρα ώστε να μη δώσει δικαιώματα απουσιάζοντας από την τελετή. Οι αστυνομικοί συμφώνησαν με αποτέλεσμα ο Μπάμπης να παραμείνει χωρίς όμως να πει σε κανέναν τίποτα για ότι είχε προηγηθεί. Τα στοιχεία που έδειξαν τον δολοφόνο

Το σενάριο είχε κενά…

Ο σύζυγός της Καρολάιν επί 37 ημέρες είχε δημιουργήσει ένα σενάριο «ληστείας μετά φόνου» . Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα είχε εμφανισθεί αρκετά ψύχραιμος και με διατυπώσεις τέτοιες που να υπηρετούν το προφίλ του ευτυχισμένου ζευγαριού όπως εμφανιζόταν στα social media. Όμως, όπως προέκυψε οι ευτυχισμένες μέρες ήταν από καιρό παρελθόν. Αντί για το διαζύγιο που κατά πληροφορίες ήθελε η Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέλεξε να γράψει το τέλος παίρνοντας τη ζωή της 20χρονης γυναίκας του και καταδικάζοντας ο ίδιος το παιδί «να μην γνωρίσει πόσο υπέροχη μανούλα είχε», όπως έλεγε στον επικήδειό του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την επομένη της δολοφονίας δήλωνε έξω από το σπίτι του φόνου ότι είχε εμπιστοσύνη στην αστυνομία και τη δουλειά της και ευχόταν κανένας να μην περάσει ότι εκείνος.

Λίγες μέρες αργότερα, στην κηδεία της Καρολάιν, δίπλα στη μαυροφορεμένη μάνα της που έθαβε τη μοναχοκόρη της, μιλούσε με λόγια αγάπης για το κορίτσι που είπε ναι να μοιραστεί τη ζωή του μαζί του, αλλά εκείνος ήταν αυτός που της την αφαίρεσε.
Η υπόθεση των Γλυκών Νερών είναι από εκείνες που κάθε πτυχή, κάθε λεπτομέρεια τραβούσε αμέσως τα βλέμματα της κοινής γνώμης. Μια από τις κορυφαίας στιγμές ήταν όταν ο αστυνομικός που μπήκε με συναδέλφους του πρώτος στο υπνοδωμάτιο περιέγραψε πως βρήκε το μωρό δίπλα στη νεκρή μανούλα του.

Όσο περνούσαν οι μέρες, οι αστυνομικοί διέρρεαν πληροφορίες για το προφίλ των δραστών δίνοντας και «ανάσες» στον Αναγνωστόπουλο, αφού άφηναν να εννοηθεί ότι έψαχναν ληστές, όπως το ήθελε το σενάριο που τους είχε περιγράψει στις καταθέσεις του. Χθες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έμεινε μεν στο μνημόσυνο της Καρολάιν όπως ζήτησε από τους αστυνομικούς, ωστόσο αμέσως μετά μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.
Χθες το απόγευμα η αστυνομία προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις για την υπόθεση με τον εκπρόσωπο της να λέει ότι ο Αναγνωστόπουλος εξετάζεται ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του φόνου και ότι «τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν».

Αργότερα , ανακοινώθηκε ότι ο σύζυγος της Καρολάιν ομολόγησε ότι αυτός τη σκότωσε. Στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Αυτό θα τον οδηγήσει ενώπιον του εισαγγελέα και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τι έλεγε ο 32χρονος πιλότος για την τύχη του σκύλου της οικογένειας

Πέραν της τραγικής κατάληξης της 20χρονης Καρολάιν, σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου οι υποτιθέμενοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι από το υπόγειο του κτιρίου στα Γλυκά Νερά και εξουδετέρωσαν στο ισόγειο το σκύλο της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε από τους αστυνομικούς κρεμασμένος στην εσωτερική σκάλα του σπιτιού.

Μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πως καβγάδισε με τη σύζυγό του, η οποία τον έδιωξε από το κρεβάτι και αφού τον απείλησε πως θα τον εγκαταλείψει παίρνοντας μαζί της την κόρη της, εκείνος την έπνιξε με μια μπλούζα, ομολόγησε και το πως σκότωσε τον σκύλο. Ο 32χρονος πιλότος επιχειρώντας να στήσει το τέλειο έγκλημα, οδήγησε το κατοικίδιο του σε παρακείμενο χώρο εκτός του σπιτιού, όπου και το έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια. Στη συνέχεια, πήρε το τετράποδο και το κρέμασε στην εσωτερική σκάλα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, σκηνοθετώντας έτσι την υποτιθέμενη ληστεία.

Πρωτοσέλιδο σε βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου για τη δολοφονία της Καρολάιν

Λίγα λεπτά μετά την ομολογία του συζύγου-δράστη της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαιν, που έφερε την απόλυτη ανατροπή στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η συγκλονιστική εξέλιξη έκανε τον γύρο του κόσμου. Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η υπόθεση-θρίλερ, τον Μάιο, ο ξένος Τύπος μέσα από ρεπορτάζ είχε αναφερθεί στη δυσκολία εύρεσης υπόπτων.

Η βρετανική Sun, μάλιστα, πριν από λίγο διάστημα, είχε αναφέρει ότι οι ελπίδες να βρεθούν οι δράστες του εγκλήματος ξεθωριάζουν.

Αυτή τη στιγμή και ενώ η κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη, τα πρωτοσέλιδα μεγάλων βρετανικών δικτύων φιλοξενούν τις καταιγιστικές εξελίξεις της υπόθεσης δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Η ομολογία δολοφονίας από τον 32χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της Sun. «Ο Έλληνας σύζυγος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη Βρετανίδα γυναίκα του αφότου εκείνη τον απείλησε πως θα έφευγε με το παιδί τους», ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας η οποία αναφέρεται στις δηλώσεις αστυνομικών πηγών στο protothema.gr.

«Ο Μπάμπης ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του ύστερα από πάνω από οκτώ ώρες ανάκρισης. Τα στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον σύζυγο και που είχε η αστυνομία στη διάθεση της ήταν τέτοια που ο πιλότος δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι διέπραξε το έγκλημα», γράφει η Sun αναφερόμενη σε αστυνομική πηγή που μίλησε στο protothema.gr.

Screenshot_2021-06-17_at_11_32_05_PM

«Σύζυγος ομολόγησε ότι σκότωσε τη Βρετανίδα γυναίκα του. Ο πιλότος τη σκότωσε όταν εκείνη τον απείλησε πως θα έφευγε με το παιδί της, είπε στην αστυνομία ύστερα από πολύωρη ανάκριση και αφότου το βιομετρικό ρολόι της Κάρολιαν κατέστρεψε την ιστορία που είχε σκηνοθετήσει ο Μπάμπης», γράφει στον τίτλο της η Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο χρονικό της υπόθεσης ενώ τονίζει ότι το έγκλημα εξιχνιάστηκε πέντε εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο που επήλθε από ασφυξία.

Στη συγκλονιστική υπόθεση αναφέρεται και η Mirror η οποία, νωρίτερα το απόγευμα, προτού ομολογήσει ο δράστης, έγραψε πως η αστυνομία έφτασε με ελικόπτερο στο νησί της Αλοννήσου όπου βρισκόταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το μνημόσυνο της συζύγου του.

Κύμα οργής στα social media

Η αποκάλυψη ότι πίσω από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν κρύβεται ο σύζυγός της, προκάλεσε κύμα οργισμένων αντιδράσεων στα social media. Ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης οπότε και ο 32χρονος πιλότος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος έφτασε στην Αθήνα, από την Αλόννησο όπου βρισκόταν για το 40ημερο μνημόσυνο της συζύγου του έκανε την εμφάνισή του στο Twitter το χασταγκ #Γλυκα_Νερα. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε πρώτο τρεντ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνώντας τα 60.000 tweets- ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης εμφανίστηκε ένα δεύτερο χάσταγκ, το #Justice_for_Caroline (με πάνω από 7.000 σχόλια) και το #Καρολαιν (με 8.595 σχόλια).

«Δυστυχώς, για πολλούς, οι κακοί δεν αρκεί μόνο να είναι πρέπει και να μοιάζουν», και «Δεν ήταν Γεωργιανός, δεν ήταν Αλβανός, ήταν ο Μπάμπης ο ημεδαπός, ο πιλότος», είναι κάποια από τα tweets χρηστών. Επιπλέον δεν λείπουν και τα συγκινητικά μηνύματα όπως «Δεν σου άξιζε αυτό το τέλος Caroline» έπρεπει να μεγαλώνεις μαζί με την κόρη σου. Τέλος υπάρχουν και κάποιοι έκαναν λόγο για ενδείξεις που «έδειχναν» τον 32χρονο πιλότο ως τον δολοφόνο της άτυχης Καρολάιν.

Δείτε μερικά από τα tweets:


Χιλιάδες μηνύματα και πολλαπλάσιες αντιδράσεις από δεκάδες χιλιάδες ακολούθους έχει συγκεντρώσει και η φωτογραφία από τον γάμο του πιλότου και της Καρολάιν στο Instagram.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σε παραλήρημα Τούρκος απόστρατος: «Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, όσοι πιστεύουν ότι αυτά είναι ελληνικά νησιά κάνουν λάθος!»

evosmos

Κρήτη: Τρόμος για Γερμανούς τουρίστες στο Ρέθυμνο – Κρητικοί τους καταδίωκαν με φορτηγάκι

evosmos

Τουρκία – Ακάρ: Θα συναντηθούμε με τους Έλληνες – Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας

evosmos

Leave a Comment