ΕΛΛΑΔΑ

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Επανομής: “Έχουμε δίκανα και σπρέι πιπεριού στα σπίτια μας”

Η αύξηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, οδηγεί την τοπική κοινωνία σε ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Κάτοικοι καταγγέλλουν στο ThessToday.gr τα καθημερινά περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, αυλές, οχήματα και επιχειρήσεις, ενώ μάλιστα δεν είναι λίγοι οι ντόπιοι που προμηθεύονται δίκανα, αεροβόλα και σπρέι πιπεριού προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη εγκληματικότητα.

«Η ανάγκη για ένα ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον μας έχει οδηγήσει στο να προστατευόμαστε μόνοι μας. Δεν υπάρχει η αστυνόμευση που ζητάμε εδώ και χρόνια. Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια έξαρση στην εγκληματικότητα και φοβόμαστε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα κλέψουν τις περιουσίες μας», αναφέρει στο ThessToday.gr ο Γ.Κ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας) με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «έχουμε προμηθευτεί δίκανα, αεροβόλα, ακόμη και σπρέι πιπεριού για να νιώσουμε ασφαλείς. Παίρνουμε, δηλαδή, μόνοι μας τα μέτρα ασφαλείας».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Επανομή είναι ότι πριν από μερικές ημέρες μια ηλικιωμένη, κάτοικος στο χωριό Μεσημέρι, ήρθε αντιμέτωπη με διαρρήκτη που κατάφερε να ξεκλειδώσει την πόρτα του σπιτιού της και μπούκαρε με σκοπό να κλέψει χρήματα και αντικείμενα αξίας. Ο γιος της τόνισε στο ThessToday.gr ότι η μητέρα του ξύπνησε στις 03.30 το πρωί, είδε με τα μάτια της τον διαρρήκτη ο οποίος τράπηκε σε φυγή με όχημα που τον περίμενε έξω από το σπίτι. «Ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία και ευτυχώς που υπήρχαν κοντά δυνάμεις της ομάδας ΟΠΚΕ λόγω του παραλιακού μετώπου. Ήρθαν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και μετά έφτασα και εγώ στο σπίτι για να την καθησυχάσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάτοικοι δηλώνουν στο ThessToday.gr ότι το αίσθημα ανασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο», με τα σοβαρά κρούσματα εγκληματικότητας να διαδέχονται το ένα το άλλο και την αστυνομία να είναι απούσα από τους δρόμους, λόγω της υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό και της σοβαρής έλλειψης οχημάτων. Στο επίκεντρο των δραστών βρίσκονται περιοχές όπως Τούμπα, Καραγιάννη, Αγελαδάρικα κ.α. όπου στην πλειονότητά τους διαμένουν ηλικιωμένοι.

Δήμαρχος Θερμαϊκού: «Ενισχύθηκε η περιοχή»

Πάντως, από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής τόνισε στο ThessToday.gr ότι ο δήμος ενισχύθηκε με δύο ζεύγη ΔΙ.ΑΣ εδώ και δύο εβδομάδες τα οποία περιπολούν στην περιοχή όλο το 24ωρο. «Υπάρχουν άλλα τρία περιπολικά -πέρα από αυτά που έχουμε εμείς που έρχονται κεντρικά από τη διεύθυνση αστυνομίας της πόλης- και υπάρχει και μια διμοιρία της ΕΚΑΜ που λειτουργεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο και όχι μόνο. Αυτά είναι πρόσθετα και έχουν να κάνουν με την καλοκαιρινή περίοδο», τόνισε ο ίδιος και επεσήμανε ότι «διεκδικούμε αυτό το σύστημα της ενισχυμένης αστυνόμευσης να μείνει και για τον χειμώνα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πριν από δύο περίπου εβδομάδες συνελήφθησαν μέλη δύο συμμοριών που είχαν καταληστέψει την περιοχή. «Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί και επεμβαίνει και με την ενισχυμένη πλέον ομάδα στην περιοχή μας, πιστεύω θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αστυνόμευσης και θα έχουμε και τις ανάλογες συλλήψεις αφού υπάρχουν ακόμα κλέφτες, απατεώνες και άλλα παραβατικά στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νεκρός οδηγός του ΚΤΕΛ Λακωνίας – Έχασε τις αισθήσεις του ενώ οδηγούσε! (ΦΩΤΟ)

evosmos

«Στον αέρα» η σχολική χρονιά – Ν.Κεραμέως: «Μπορεί τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, μπορεί και όχι»

evosmos

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος – “Σκότωσα τη μητέρα σου”

evosmos

Leave a Comment