ΕΛΛΑΔΑ

Αθάνατοι! Αντιτορπιλικό “Ύδρα” – Απόδοση τιμών και ρίψη στεφάνου προς τιμήν των 42 πεσόντων(ΒΙΝΤΕΟ)

Το Apollon Hellas ερχόμενο από Πειραιά περνά κοντά από τις νήσους Λαγούσες ώστε να αποδώσει τιμές στους πεσόντες του Ναυαγίου του Αντιτορπιλικού “Ύδρα”. Το πλοίο αποδίδει τιμές με παρατεταμένους συριγμούς και ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων, Νικόλαος Μανωλάκος πραγματοποιεί ρίψη στεφάνου.

Στην περιοχή πλέουν πολλά σκαφή που αποδίδουν τιμές και πραγματοποιείται τρισάγιο στη μνήμη των 42 νεκρών ναυτικών. Ευχαριστούμε θερμά τη Saronic Ferries, τον Cpt κ. Μακαρατζή Παναγιώτη, τον Cpt κ. Μαυρίανο Γιάννη και το πλήρωμα για την άριστη φιλοξενία στο πλοίο. Ίσαλος 2022!

”Στις 22/04/1941 το “Ύδρα” / D-97 αντιτορπιλικό τύπου ‘DARDO’ βυθίστηκε από σφοδρή αεροπορική γερμανική προσβολή κοντά στη νησίδα Λαγούσα του Σαρωνικού.

Στη διάρκεια της επιδρομής και του ναυαγίου του πλοίου σκοτώθηκε ο κυβερνήτης του αντιπλοίαρχος Θ. Πεζόπουλος, ο ύπαρχος πλωτάρχης Βλαχάβας και 2 ακόμη αξιωματικοί, 12 υπαξιωματικοί και 26 ναυτοδίοποι. Το υπόλοιπο πλήρωμα διασώθηκε χάρη στη συνδρομή των αλιέων της Αίγινας οι οποίοι έσπευσαν στον τόπο του ναυαγίου. Έκτοτε αποδίδουν φόρο τιμής τέτοια μέρα κάθε χρόνο. ”

credits: isalos

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

“Επικίνδυνο” όχημα στη Μουδανιών – Κουβαλάει τα πάντα με σχοινί (VIDEO + PHOTO)

evosmos

Πάτρα: Δυο γυναίκες παρασύρθηκαν από ισχυρά ρεύματα και τις διέσωσε ferry boat

evosmos

Γ.Τράγκας: «Πολύ πιθανό να κάνουμε Χριστούγεννα με επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων»

evosmos

Leave a Comment