ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Ειδική εκδήλωση για να τιμηθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Τον χαρακτήρισαν «αφοσιωμένο δημοκράτη»

Στις 26 Δεκεμβρίου 2023 πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στις 5 Ιανουαρίου στο Όφενμπουργκ έγινε η κηδεία του σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στη σημερινή 61η επέτειο της Συνθήκης των Ηλυσίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για τον Γερμανό πολιτικό, που αντιπάθησαν οι λαοί της Ευρώπης και φέρθηκε με απίστευτη κυνικότητα και εχθρότητα στην Ελλάδα την εποχή των μνημονίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Bundestag, παρουσία της συζύγου του την οποία συνόδευσε ο Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Παρών και ο Εμανουέλ Μακρόν που απότισε φόρο τιμής λέγοντας πως «η Γερμανία έχασε έναν σπουδαίο πολιτικό. Η Ευρώπη έχασε έναν πυλώνα. Η Γαλλία έχασε έναν φίλο», καθώς ο Σόιμπλε ήταν ένθερμος υποστηρικτής της γερμανογαλλικής συνεργασίας.

Και συνέχισε ο Μακρόν λέγοντας πως «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενίσχυσε την γερμανογαλλική κοινοβουλευτική συνεργασία και αντελήφθη ότι το πιο ευαίσθητο και ιστορικά περισσότερο τραυματισμένο στοιχείο στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ζήτω η Γερμανία! Ζήτω η γερμανογαλλική φιλία».

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέτυχε κάτι ιστορικό, θα πρέπει να σκεφτούμε τα επιτεύγματά του ως ενός αρχιτέκτονα της γερμανικής ενότητας. Ήταν ο τέλειος δημόσιος υπάλληλος. Για αυτόν ίσχυε πάντα το “πρώτα το αξίωμα και μετά το πρόσωπο”. Στο τέλος, έγινε αυθεντία – με διακομματική αναγνώριση. Ήξερε πάντα ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, αλλά ότι θα πρέπει να την υπερασπιζόμαστε καθημερινά. Συχνά έπρεπε να τον ακούσεις δύο φορές προκειμένου να αντιληφθείς τις λεπτές αποχρώσεις», δήλωσε και η πρόεδρος της Bundestag Μπέρμπελ Μπας.

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτζ επεσήμανε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν αφοσιωμένος ευρωπαϊστής: «Μπορούσε να γίνει πολύ σκληρός για την ουσία. Αυτό βεβαίως δεν του έφερε μόνο φίλους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Αλλά ήταν πάντα δίκαιος».

Πριν από την πολιτική εκδήλωση στην Bundestag, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου, όπου τον Σόιμπλε χαρακτήρισαν «πιστό χριστιανό» και «αφοσιωμένο δημοκράτη».

Βεβαίως οι λαοί της Ευρώπης έχουν άλλη άποψη για τον Σόιμπλε από αυτή των πολιτικών… Και εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλύτερα από όλους…

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

To βίντεο με τον μηχανικό που σκοτώθηκε στα μεταλλεία προκαλεί ανατριχίλα – Παντρεύτηκε και βάπτισε το μωρό του πριν 2 μήνες

evosmos

Φωτιά στη Ρόδο: Τώρα φταίει ο… πυροστρόβιλος

evosmos

Η ατάκα Κανέλλη για το μεταναστευτικό του ΣΥΡΙΖΑ (BINTEO)

evosmos

Leave a Comment