ΔΙΑΦΟΡΑ

Απαλλαγείτε από τη μούχλα στο σπίτι σας με 2 έξυπνα κόλπα που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας

Ένα από τα πολύ συνηθισμένα και δυστυχώς κάποιες φορές δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σπίτι μας, είναι η μούχλα. Είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται εξαιτίας του υγρού καιρού ή των υδρατμών μέσα στο σπίτι και εξαπλώνεται μέσω της απελευθέρωσης σπορίων. Τα υγρά δωμάτια ή οι υγροί χώροι του σπιτιού όπως μπάνια, κουζίνες ή περβάζια παραθύρων, μπορεί να είναι τα πιο ύπουλα, για κρύβοντας τη μούχλα. Με δύο συμβουλές όμως από τις γιαγιάδες μπορείτε να ξεφορτωθείτε τη μούχλα από το σπίτι σας οριστικά. Μοιραζόμαστε τις συμβουλές μας μαζί σας. Θα σας δείξω πως να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο σπίτι σας με 2 έξυπνα κόλπα που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας!

Η μούχλα είναι πηγή ρύπανσης των εσωτερικών χώρων και βλάπτει το εσωτερικό του σπιτιού σας, αλλά και την υγεία σας, προκαλώντας ερεθισμούς στα μάτια και την αναπνευστική οδό. Εκτός από τα αισθητικά ζητήματα, πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι συνέπειες για την υγιεινή και την υγεία. Μην περιμένετε άλλο και επιτεθείτε σε αυτό το πρόβλημα που δημιουργεί πρόβλημα στη ζωή σας με δύο συστατικά που έχετε στα χέρια σας. Απλώς το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε πως να τα χρησιμοποιήσετε.

γιατί η μούχλα επηρεάζει ορισμένα σημεία στο σπίτι


Πρώτα απ ‘όλα, είτε παλιό είτε καινούργιο, να ξέρετε ότι κανένα σπίτι δεν έχει ανοσία στην εμφάνιση λεκέδων μούχλας. Ορισμένες συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξή του. Η υγρασία είναι η κύρια αιτία αυτής της ταλαιπωρίας. Επομένως, είναι σημαντικό να βρείτε την πηγή, να την αντιμετωπίσετε και να την αποτρέψετε. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το πρόβλημα υγρασίας μπορεί να οφείλεται σε κακό αερισμό του σπιτιού, εισροή βρόχινου νερού, ζημιά στο νερό, διαρροή νερού ή ακόμα και κακή σφράγιση του ντους και των τοίχων.

προληπτικά μέτρα για να αποφύγετε τη μούχλα στο σπίτι


Δεδομένου ότι ο στόχος είναι να μειωθεί η υγρασία στο σπίτι σας, πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα. Ορισμένα μέτρα πρέπει να υιοθετούνται καθημερινά. Η καταπολέμηση αυτής της μάστιγας δεν είναι εύκολη υπόθεση και το να κάνετε τα σωστά βήματα θα ήταν το απόλυτο όπλο σας.

Ο αερισμός του σπιτιού είναι απαραίτητος για τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι, ακόμα κι αν δεν έχετε πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι. 45 λεπτά είναι αρκετά για να κυκλοφορήσει ο αέρας και να αποφευχθεί η μούχλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηχανικό αερισμό εάν ο εξαερισμός δεν είναι αρκετός.

Αποφύγετε να κρεμάτε ρούχα σε εσωτερικούς χώρους γιατί αυτό θα επιδεινώσει το πρόβλημα της υγρασίας.

Αντιμετωπίστε τις ρωγμές στους τοίχους και, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιήστε εργασίες μόνωσης για να αποφύγετε το πρόβλημα της μούχλας, ειδικά το χειμώνα.

πώς θα απαλλαγείτε από τη μούχλα
βόρακας και λευκό ξίδι


Έχετε δοκιμάσει πολλά συμβατικά προϊόντα για να απαλλαγείτε από τη μούχλα και δεν είστε ικανοποιημένοι; Είναι ακριβά, τοξικά και αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Ανεξάρτητα από αυτό, μπορείτε να καταστείλετε την εξάπλωση της μούχλας με απλές, εύχρηστες λύσεις. Βόρακας και λευκό ξίδι, είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός για την καταπολέμηση της μούχλας.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βόρακας
¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι
2 φλιτζάνια ζεστό νερό

Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα σε περιοχές που κινδυνεύουν από μούχλα και αφήστε το να δράσει για 60 λεπτά. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

μαγειρική σόδα, σαπουνόνερο και αντίο στη μούχλα


Ετοιμάστε μια πάστα μαγειρικής σόδας ανακατεύοντας ένα φλιτζάνι από αυτή τη σκόνη με λίγο νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε την στις περιοχές που έχουν προσβληθεί από τη μούχλα. Αφήστε για μια ώρα και μετά τρίψτε με ένα πινέλο με σκληρές τρίχες. Στη συνέχεια, ακολουθήστε ένα διάλυμα σαπουνιού για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό. Κατόπιν ξεπλύνετε το καθάρισμα ψεκάζοντας νερό με ξύδι για να εξαφανίσετε οριστικά τη μούχλα και τα μαύρα στίγματα. Σκουπίστε με ένα καθαρό, στεγνό πανί και αφήστε το να στεγνώσει αερίζοντας το δωμάτιο. Άλλα συστατικά όπως η αιθυλική αλκοόλη ή η αμμωνία μπορούν επίσης να δράσουν ενάντια στη μούχλα. ΠΗΓΗderecipes.com

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Χύτρα ταχύτητας: Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την χρησιμοποιήσουμε και ποιες τροφές δεν πρέπει να μαγειρεύουμε!

evosmos

Επτά κόλπα που μάθαμε στο σχολείο και μάς είναι ακόμα χρήσιμα

evosmos

Ξέχασε ανοιχτό το αυτοκίνητο και δεν πίστευε αυτό που βρήκε μέσα (ΦΩΤΟ)

evosmos

Leave a Comment