ΕΛΛΑΔΑ

Απονεμήθηκαν στη Νικιάνα τα «Βραβεία Ήθους και Αριστείας – Χριστόφ. Βρεττός»

Η απονομή από τον Χριστόφορο Βρεττό του 1ου Βραβείου στην Γκλόρια Χαλμούκου για την πρωτιά της στην Ιατρική Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021, στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, στη Νικιάνα Λευκάδας, η εκδήλωση απονομής των βραβείων και επαίνων που έχει θεσπίσει ο Κολυβιάτης (από τα Κολυβάτα Αλεξάνδρου) Χριστόφορος Βρεττός για τα Αλεξανδριτόπουλα που πρώτευσαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 -η εκδήλωση είχε αναβληθεί την περυσινή χρονιά λόγω της πανδημίας- και 2020-2021 καθώς και η απονομή τιμητικών επαίνων στους αποφοίτους Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Η αναβαθμισμένη φέτος τόσο από άποψης περιεχομένου όσο και του κύκλου των βραβευμένων εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή «Βραβείων Ήθους και Αριστείας – Χριστόφορος Βρεττός» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι», έγινε παρουσία του θεσμοθέτη κ. Χ. Βρεττού, ενώ τον Δήμο Λευκάδας εκπροσώπησε ο κ. Αναστάσιος Γαζής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού.

Η απονομή από τον Σπύρο Νίκα του 2ου Βραβείου (Σχ. έτος 2019-2020) στους γονείς του Ιωάννη Δαμιανή

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της κας Ιωάννας Κόκλα, ποιήτριας – εκπαιδευτικού και μέλους της Επιτροπής. Ακολούθησε στη συνέχεια σύντομη ομιλία από τον κ. Γεράσιμο Αραβανή, φιλολόγο φροντιστή, για το ήθος και την αριστεία, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζονται σήμερα τα παιδιά και η κοινωνία είναι εκπαιδευτικούς – παιδαγωγούς και όχι απλά εκπαιδευτικούς.

Τα μέλη της Επιτροπής Βραβείων Ιωάννα Κόκλα και Σπύρος Νίκας

Στα πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν δύο παλιοί δάσκαλοι της Κοινότητας Αλεξάνδρου, ο Καρσάνος (από την Καρυά Λευκάδας) κ. Γιάννης Κατωπόδης, που δίδαξε κάτω από αντίξοες συνθήκες για πολλά χρόνια στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρου, που ήταν τα περισσότερα χρόνια εξατάξιο και μονοθέσιο. Ένας δάσκαλος «ήρωας» για την εποχή του, που τίμησε το λειτούργημά του παρά τις αμφισβητούμενες -και καλώς- σήμερα παιδαγωγικές μεθόδους της εποχής εκείνης. Έτυχε να τον έχω δάσκαλο και τα έξι χρόνια της δημοτικής μου εκπαίδευσης, από το 1964 μέχρι το 1970, με μια μικρή μόνο διακοπή, όταν αντικαταστάθηκε μετά από ατύχημα που είχε με το μηχανάκι που πηγαινοέρχονταν από το χωριό του στο σχολείο. Του οφείλω πολλά για την κατοπινή μου πορεία όπως και πολλοί άλλοι, θέλω να πιστεύω, συμμαθητές και συμμαθήτριές μου της εποχής εκείνης. Η άλλη εκπαιδευτικός που τιμήθηκε ήταν η κα Χρυσούλα Μανωλίτση – Κομηνού που δίδαξε για ένα διάστημα στο δημοτικό Σχολείο Νικιάνας.

Απονομή τιμητικού επαίνου από την Σπυριδούλα Βλάχου στο δάσκαλο του Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρου Γιάννη Κατωπόδη

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν για το σχολικό έτος 2019-2020 ήταν με το 1ο Βραβείο η Γκλόρια Χαλμούκου του Αναστασίου και της Ελένης Δουβίτσα, πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με σύνολο μορίων 19.535, η οποία αφιέρωσε το βραβείο στους γονείς της για την στήριξη που της παρείχαν, όπως και άλλοι βραβευθέντες στη συνέχεια, και με το 2ο Βραβείο ο Ιωάννης Δαμιανής του Ξενοφώντα και της Άννας, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) με σύνολο μορίων 17.775.

Απονομή τιμητικού επαίνου από τον Σπύρο Μανωλίτση στην Αδαμαντία Στάμου για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος

Έπαινοι για το ίδιο σχολικό έτος 2019-2020 απονεμήθηκαν στην Ειρήνη Χαλκιά του Φιλίππου και της Τασίας (εγγονή του Γερασίμου και της Σοφίας Βερυκίου-Ναούμη), Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Βαλεντίνη Φούρου – Νέβε του Σπύρου και της Ζούλη (εγγονή του Φιλίππου Φούρου), Αρχιτεκτονική Χανίων και την Ρεγγίνα Βρεττού του Σπύρου (Μπαρούτα), Νοσηλευτική Πανεπιστημίου Τρίπολης.

Η απονομή από τον Γεράσιμο Αραβανή του 1ου Βραβείου για το σχ. έτος 2020-2021 στην Βασιλική Γαζή

Παράλληλα απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους αποφοιτήσαντες νέους επιστήμονες: Αδαμαντία Στάμου του Αναστασίου και της Ιωάννας Κόκλα (Διδακτορικό Δίπλωμα, υπότροφος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», με θέμα διατριβής: «Διαχείριση της Συνδεσιμότητας σε Ετερογενή Δίκτυα με βάση τα πρότυπα της Αυτονομικότητας και της Επίγνωσης Περιβάλλοντος»), Αριστέα Νίκα του Σπύρου και της Αγγελικής Φούρου (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ΜΒΑ Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου), Γεώργιο Φούρο του Σπυραντώνη και της Δέσποινας (Πτυχίο, Πολιτικός Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών), Παρασκευή – Ζωή Βρεττού του Δημητρίου και της Μαρίνας (Πτυχίο, Παιδαγωγική Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Όλγα – Μαρία Βερυκίου του Κωνσταντίνου και της Μόνικας (Πτυχίο, Επιστήμη Υλικών Πανεπιστημίου Πατρών) και Αικατερίνη – Αγγελική Φούρου του Γιάννη και της Βιβής (Πτυχίο, Χημικός Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης).

Ο βραβευθείς με το 2ο Βραβείο για το σχ. έτος 2020-2021 Βασίλειος Βρεττός

Για το σχολικό έτος 2020-2021βραβεύτηκαν με το 1ο Βραβείο η Βασιλική Γαζή του Ευστρατίου και της Μαρίνας, Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Σπουδές με σύνολο μορίων 17.738, και με το 2ο Βραβείο ο Βασίλειος Βρεττός του Δημητρίου και της Μαρίνας, Μουσικές Σπουδές με σύνολο μορίων 15.960.

Έπαινοι απονεμήθηκαν στις: Μιχαέλλα Μπάρκα του Γεωργίου και της Αναστασίας και Άρτεμη-Ραφαέλα Σέρβου του Κυριάκου και της Ελένης.

Απονομή τιμητικού επαίνου στον Θεμιστοκλή Χαλμούκο από τον Αντιδήμαρχο Τάσο Γαζή

Τιμητικοί έπαινοι στους αποφοιτήσαντες νέους επιστήμονες για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 απονεμήθηκαν στους: Σέρβο Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Αναστασίας (Μεταπτυχιακό, Άσκηση και Αποκατάσταση σε χρόνιες παθήσεις και τραυματισμούς, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Θεμιστοκλή Χαλμούκο του Αναστασίου και της Ελένης Δουβίτσα (Μεταπτυχιακό δίπλωμα Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ), Αλέξανδρο Χόρτη του Γεωργίου και της Μαρίας Φούρου (Πολιτικός Μηχανικός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Θεοφανία Δουβίτσα του Περικλή (Νοσηλευτική Πανεπιστημίου Αθηνών), Αναστάσιο-Ιάσονα Σέρβο του Χρήστου και της Αναστασίας, ΤΕΦΑΑ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Σπύρο Νίκα, μαθουσάλας αυτός, που η πανδημία του κορονοϊού τον οδήγησε να ξαναθυμηθεί τα νιάτα του, μεταπηδώντας από τις θετικές στις κοινωνικές επιστήμες και αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιστορία.

Απονομή τιμητικού επαίνου στη δασκάλα Χρυσούλα Μανωλίτση – Κομηνού

Στο πλαίσιο επίσης της εκδήλωσης απονεμήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νικιάνας «οι Σκάροι» τιμητική πλακέτα στον αθλοθέτη κ. Χριστόφορο Βρεττό, για την ανιδιοτελή προσφορά του στον τόπο, ενώ εκπρόσωπος του Σωματείου ΑμεΑ Λευκάδας «Η Ελπίδα» του πρόσφερε ανθοδέσμη για την μεγάλη του προσφορά στο σωματείο.

Μετά το τέλος της τελετής απονομής οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούσιο μπουφέ που υπήρχε στο χώρο της εκδήλωσης.

 

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τι άλλο θα ζήσουμε; 15χρονη ξυλοκόπησε τη μεγαλύτερη αδελφή της και την έστειλε στο νοσοκομείο

evosmos

Εύβοια: Ποινή φυλάκισης 12 ετών στον δάσκαλο που αποπλανούσε μαθήτρια στην Ερέτρια

evosmos

Παντρεύονται Κωνσταντίνος Πλεύρης-Γεωργία Σιακαβάρα: Το επιβεβαίωσε ο ίδιος

evosmos

Leave a Comment