ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τον Εύοσμο ο 21χρονος φοιτητής που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στον Θερμαϊκό Κόλπο (φωτο & video)

Ο 21χρονος Στέργιος Παγωνίδης είναι αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στον Θερμαϊκό Κόλπο, στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα των Θεοφανίων.

Ο Στέργιος είναι φοιτητής στο Μαθηματικό του ΑΠΘ και αθλητής του Πόλο, κατάγεται από τον Εύοσμο ενώ όπως είπε, αν και στο παρελθόν έχει βουτήξει σε πισίνα για να πιάσει τον Σταυρό, αυτή ήταν η πρώτη φορά που βούτηξε στον Θερμαϊκό.

Όπως είπε σε δηλώσεις του, αισθάνεται χαρούμενος και συγκινημένος για την ευλογία που πήρε και αφιερώνει την επιτυχία αυτή στην οικογένεια του αλλά και στην Έλενα, που είναι η σύντροφός του.

Ακόμα ευχήθηκε υγεία και ευτυχία σε όλον τον κόσμο ενώ δεν έκρυψε και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, ευχόμενος ο Δικέφαλος να κατακτήσει το Conference League.

Συνολικά 35 άτομα βούτηξαν στον Θερμαϊκό για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Καθαγιασμός των Υδάτων τελέστηκε με λαμπρότητα από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε στην Α’ Προβλήτα του Λιμανιού, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε το τελετουργικό.

Μητροπολίτης Φιλόθεος: Η ζωή μας να είναι φωτεινή και να αποφεύγουμε τα έργα του σκότους

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Αγιασμού των Υδάτων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, ευχήθηκε «μακάρι η ζωή όλων μας να είναι φωτεινή αφού ο Τριαδικός Θεός μας είναι φως, και να αποφεύγουμε τα έργα του σκότους». Αναφορικά με την τέλεση του Αγιασμού στην Α Προβλήτα δήλωσε πως αυτό έγινε προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί να γίνουν καλύτερα μέτοχοι στην τελετή.

Κωνσταντινίδης: Να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη μέρα

«Μεγάλη μέρα μεγάλη γιορτή ο καθαγιασμός των υδάτων με τους συμβολισμούς που τον συνοδεύουν την αναγέννηση της πλάσης την αναγέννηση του ανθρώπου. Να ατενίζουμε με τη δύναμη και την πίστη που μας δίνει, την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Τζιτζικώστας: Να πρωταγωνιστεί η Κεντρική Μακεδονία σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική ημέρα για την ορθοδοξία μια τον Ελληνισμό. Είμαστε εδώ για να εκπέμψουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ενωμένοι, προσηλωμένοι στους στόχους μας, με πίστη στις δυνατότητες μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα» σημείωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και τόνισε πως τα επόμενα χρόνια θα γίνει ο,τι είναι δυνατό ώστε η κεντρική Μακεδονία να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί και να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αγγελούδης: Καλή φώτιση σε όσους διαχειρίζονται τα κρίσιμα πρόβλημα της πόλης

«Καλή φώτιση σε όλους μας και κυρίως σε όλους αυτούς που χειρίζονται τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα της πόλης μας. Καλή χρόνια με αλληλεγγύη, ανθρωπιά, σεβασμός στους πολίτες και ελπίζω να τα πάμε καλά», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Για πρώτη φορά στο φως το άγνωστο δράμα του Γιάννη Πάριου! Η αλήθεια πίσω από τη δωρεά του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας…

evosmos

Δένδιας σε Στόλτενμπεργκ: Πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης

evosmos

Γιατί λέμε τη φράση: «Και ο Άγιος φοβέρα θέλει»…;;; Ο ρόλος του βοσκού και η καταιγίδα…

evosmos

Leave a Comment