ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ που λύνουν ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ τα παιδιά από τους ενήλικες..!!!

Ποιος είπε ότι οι ενήλικες είναι πιο έξυπνοι από τα παιδιά; Όποιος το υποστηρίζει αυτό, μάλλον δεν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα ενός παιχνιδιού-σπαζοκεφαλιάς, το οποίο δημιούργησε το National Geographic και είναι ευρέως γνωστό ως bus-game.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, τη συγκεκριμένη σπαζοκεφαλιά λύνουν πιο εύκολα και σε μεγαλύτερα ποσοστά τα παιδιά, με τους ενήλικους να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Πρόκειται για ένα «παιχνίδι του μυαλού», το οποίο ξεκαθαρίζει πολύ πιο εύκολα ο εγκέφαλος του παιδιού, παρά του ενήλικα.

Ο ενήλικας κοιτάζει την εικόνα και προσπαθεί να βρει σε κατεύθυνση κινείται το λεωφορείο. Δεξιά ή αριστερά; Η ίδια απορία δημιουργείται και στο παιδί. Μόνο που τα παιδιά απαντούν σωστά σε ποσοστό 80%.

Πριν σας αποκαλύψουμε τη σωστή απάντηση, θα σας αναλύσουμε τους λόγους που το παιδί βρίσκει την απάντηση και όχι ο ενήλικας. Είναι καθαρά θέμα εμπειρίας. Σχήμα οξύμωρο, καθώς υποτίθεται ότι ο ενήλικας είναι εκείνος που διαθέτει περισσότερες εικόνες και εμπειρίες, σε σύγκριση με ένα παιδί. Όχι όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τα σχολικά λεωφορεία χρησιμοποιούνται από παιδιά. Ελάχιστοι ενήλικες διαθέτουν την εμπειρία αυτή νωπή στον εγκέφαλό τους, ώστε να σκεφτούν μία… λεπτομέρεια που δεν… φαίνεται στην εικόνα! Ποια είναι αυτή;

Ιδού η απάντηση: Το λεωφορείο κινείται αριστερά. Από που το καταλαβαίνουμε; Από το ότι ΔΕΝ διακρίνεται η πόρτα εισόδου του οχήματος! Το παιδί, βλέποντας ένα σχολικό λεωφορείο, σκέφτεται από που θα ανέβει. Δεν βλέπει την πόρτα, οπότε καταλήγει στο σωστό συμπέρασμα.

Επίσης, μπέρδεμα δημιουργείται με τον ορισμό της κατεύθυνσης. Η επιλογή προϋποθέτει ότι κρίνεις σαν να είσαι μέσα στο λεωφορείο και όχι όπως το αντικρίζει κάποιος εκτός.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Παίζει να μην το έχετε ξανακούσει… Από που πήρε το όνομα του ο Κουραμπιές…!!

evosmos

Γιώργος Παπαδόπουλος: Τη Δευτέρα στις 31/05/2021 πραγματοποιήθηκε η 20η τακτική συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

evosmos

Άκης εναντίον συγγενών! Το οργισμένο εξώδικο του Τσοχατζόπουλου με βαριές κατηγορίες, η παρενόχληση και το ψυχιατρείο της Βίκυς…

evosmos

Leave a Comment