ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκίνητο: Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε και κοστίζει σε βενζίνη

Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων έχει προκαλέσει την ανησυχία των οδηγών, οι οποίοι πυρετωδώς αναζητούν τρόπους να εξοικονομήσουν βενζίνη.

Αυτό που ίσως δε γνωρίζατε είναι πως πολλοί από εμάς έχουμε μία πολύ συνηθισμένη οδηγική συνήθεια, που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης.

Μία πολύ βολική συνήθεια για όσους δεν θέλουν να πατάνε διαρκώς το συμπλέκτη μπορεί να αποβεί όχι μόνο κοστοβόρα, αλλά και επικίνδυνη για τους οδηγούς, σύμφωνα με τον Guardian.

«Ίσως να το έχετε κάνει στο παρελθόν, αλλά το να οδηγείτε με νεκρά όταν εκτείνονται μπροστά σας πολλά χιλιόμετρα κατηφόρας δεν αποτελεί σοφή κίνηση. Αφενός πρόκειται για μία επικίνδυνη τακτική, διότι θα είναι δύσκολο να αντιδράσετε σε τυχόν έκτακτα περιστατικά εγκαίρως, όμως παράλληλα θα σας κοστίσει και σε καύσιμο, ιδίως εάν έχετε ένα σχετικά καινούριο αυτοκίνητο», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Πέρα από το συγκεκριμένο tip, το δημοσίευμα του Guardian αναφέρει και μία σειρά από επιπρόσθετες συμβουλές, για να αυξήσετε την αποδοτικότητα στην οδήγησή σας.

Αλλάξτε ταχύτητα: Είναι σημαντικό να αλλάζετε ταχύτητα, όταν το όχημά σας «πιάνει» τις 2.000 στροφές ανά λεπτό, όπως τονίζουν οι ειδικοί του οργανισμού «Energy Saving Trust».

Λιγότερο φρένο: Μία ομαλή οδήγηση είναι πιο αποδοτική από το να έχετε αναπτύξει υψηλές ταχύτητες και να φρενάρετε απότομα, υπογραμμίζει άλλο δημοσίευμα του Guardian.

Μειώστε το βάρος: Το περιττό βάρος (είτε εντός του πορτ-μπαγκάζ είτε στην οροφή του οχήματος, πάνω στη σχάρα) μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση του οχήματος, με βάση τα στοιχεία του «Autosmart».

Συντηρήστε τα λάστιχα: Η κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ασφάλειά σας στο δρόμο, όσο και στο περιεχόμενο του πορτοφολιού σας. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», μπορείτε να κάνετε οικονομία στη βενζίνη έως και 20%, εάν συντηρείτε σωστά τα λάστιχά σας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Έρχεται το πορτοκαλί φανάρι και για τους πεζούς – Σε ποια χώρα θα εφαρμοστεί πρώτα;

evosmos

Χονγκ Κονγκ – Γνωστό μοντέλο και influencer βρέθηκε τεμαχισμένο σε ψυγείο

evosmos

Γιάννης Οικονόμου: Ο Έλληνας που μιλάει 32 γλώσσες, διδάσκει ελληνικά σε φτωχόπαιδα της Αβάνας

evosmos

Leave a Comment