ΚΟΣΜΟΣ

Δίδυμα και τρίδυμα στόχευε η νοσοκόμα-serial killer στη Βρετανία- «Εμπιστευτείτε με» έλεγε σε μητέρα βρέφους

Η Λούσι Λέτμπι, η Βρετανίδα νοσοκόμα που κατηγορείται για τον θάνατο επτά βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων δέκα, είχε βάλει στο στόχαστρό της δίδυμα, αλλά και τρίδυμα παιδιά, αποκαλύφθηκε την Τετάρτη στη δίκη.

Η υπόθεση της Λέτμπι έχει καθηλώσει και σοκάρει τη Βρετανία, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία, με την Λέτμπι να αρνείται τα πάντα.

Ανάμεσα στα θύματα της 32χρονης νοσοκόμας ήταν δύο ζευγάρια διδύμων, στα οποία έκανε ένεση με ινσουλίνη και αέρα. Ένα από τα δύο δίδυμα πέθανε, τα άλλα δύο κατάφεραν να επιζήσουν.

Εκείνη την περίοδο, όταν πέθανε το βρέφος, η Λέτμπι εργαζόταν στην πρωινή βάρδια, όπου είχε μεταφερθεί γιατί είχαν αρχίσει να πυκνώνουν οι υποψίες ότι οι ανεξήγητοι θάνατοι συνέβαιναν στη νυχτερινή βάρδια της Λέτμπι.

Το ακόμη ανατριχιαστικότερο είναι ότι η νοσοκόμα σκότωσε δύο από τρία τρίδυμα το ένα μετά το άλλο, μέσα σε δύο ημέρες τον Ιούνιο του 2016. Προσπάθησε να σκοτώσει και το τρίτο, αλλά επέζησε.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν και λεπτομέρειες για την περίεργη συμπεριφορά της νοσοκόμας.

Γιατρός κατέθεσε ότι την είδε να στέκεται πάνω από ένα κοριτσάκι που ήταν σε αναπνευστήρα, πρόσεξε όμως ότι το οξυγόνο του ήταν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο ο συναγερμός δεν ακουγόταν καθόλου -αν και θα έπρεπε- και η νοσοκόμα δεν είχε ζητήσει βοήθεια για το παιδί. Το συμπέρασμα του γιατρού: η Λέτμπι προσπαθούσε να σκοτώσει το βρέφος.

Αργότερα πήγε ξανά πάνω από το κρεβατάκι του παιδιού, δήθεν για το βοηθήσει. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο σωλήνας είχε εισχωρήσει πολύ βαθιά στο λαιμό του παιδιού. Η υγεία του βρέφους επιδεινώθηκε και τελικά μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο όπου και πέθανε. Πάντως, η Λέτμπι δεν κατηγορείται για αυτόν τον θάνατο.

Σε μια άλλη περίπτωση όμως, η Λέτμπι ήταν γελαστή μετά τον θάνατο ενός βρέφους (που αποδίδεται στην ίδια) ενώ έστειλε και κάρτα με συλλυπητήρια στους γονείς του βρέφους, κάτι «καθόλου φυσιολογικό».

Η μητέρα ενός βρέφους διέκοψε τη Λούσι Λέτμπι ενώ βρισκόταν στη μονάδα νεογνών και ήταν έτοιμη να επιτεθεί και η 32χρονη την απομάκρυνε λέγοντάς της: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα», σύμφωνα με την Daily Mail.

Τελικά το μωρό – το οποίο ονομάστηκε μωρό E για νομικούς λόγους – βρέθηκε να αιμορραγεί από το στόμα στην κούνια του στις 3 Αυγούστου 2015. Μάλιστα, αφού πέθανε το επόμενο πρωί, ο Λέτμπι έδειξε «πολύ ασυνήθιστο ενδιαφέρον» για την οικογένεια του μωρού, σύμφωνα με το δικαστήριο. Το μωρό E, το τέταρτο φερόμενο θύμα της, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι τις 3 Αυγούστου τρεφόταν κανονικά. Εκείνο το βράδυ, περίπου στις 21:00, η μητέρα του αποφάσισε να πάει να το δει στη μονάδα νεογνών. Το βρέφος και ο δίδυμος αδελφός του, μωρό F, βρίσκονταν υπό την φροντίδα της Λέτμπι.

Ο Νικ Τζόνσον που άσκησε τη δίωξη, είπε στους ενόρκους ότι η μητέρα των αγοριών «διέκοψε τη Λούσι Λέτμπ που ετοιμαζόταν να επιτεθεί στο μωρό E», αλλά «δεν το κατάλαβε εκείνη τη στιγμή». Και πρόσθεσε: «Όταν έφτασε, το μωρό (μωρό Ε) ήταν πολύ στρεσαρισμένο και αιμορραγούσε από το στόμα του».

Η μητέρα του μικρού αγοριού είπε ότι η Λέτμπι «προσπάθησε να την καθησυχάσει» υποστηρίζοντας ότι το αίμα οφειλόταν σε ένα σωλήνα σίτισης που «ερέθιζε το λαιμό του». Ο κ. Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι είπε στη μητέρα να επιστρέψει στον θάλαμό της και την παρακάλεσε: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα».

Η αύξηση των θανάτων έγινε αντιληπτή από συμβούλους του νοσοκομείου, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι «η υγεία των μωρών που πέθαιναν είχε επιδεινωθεί απροσδόκητα». Οι γιατροί σημείωσαν επίσης ότι τα μωρά που πέθαναν «δεν ανταποκρίθηκαν στην κατάλληλη και έγκαιρη ανάνηψη και ότι άλλα κατέρρευσαν δραματικά, αλλά στη συνέχεια, εξίσου δραματικά, ανάρρωσαν».

Η δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει έξι μήνες, συνεχίζεται.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΒΙΝΤΕΟ – συναγερμός για την Ελλάδα από Ουκρανία! Δείτε τι παθαίνει το Leopard

evosmos

Η Τουρκία προκαλεί και την Ε.Ε. – Κρίσιμο το διάστημα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής

evosmos

Ξεφεύγει η Τουρκία: Το drone Bayraktar TB3 σπάει κάθε ρεκόρ αντοχής – Σε μία εντυπωσιακή πτήση 32 ωρών κάλυψε 5.700 χιλιόμετρα

evosmos

Leave a Comment