ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο λόγος που τα καθίσματα των ΜΜΜ είναι ντυμένα με αντιαισθητικά καλύμματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα βίντεο αποδεικνύει τον λόγο που τα καθίσματα των λεωφορείων έχουν αυτά τα αντιαισθητικά καλύμματα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τα καθίσματα των λεωφορείων είναι ντυμένα με αυτά τα ρετρό πολύχρωμα καλύμματα που θυμίζουν έντονα τη μόδα της δεκαετίας του ΄80;

Ο λόγος είναι ο εξής: τα καλύμματα των καθισμάτων είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε τα μάτια μας να αποσπώνται από την βρωμιά που έχουν πάνω τους. Έτσι το μάτι αυτομάτως πηγαίνει πάνω στα ρετρό σχέδια και όχι στους λεκέδες.

Επειδή οι άνθρωποι μπαίνουν και βγαίνουν από τα ΜΜΜ πολλές φορές δεν δίνουν μεγάλη σημασία. Τα καθίσματα στα λεωφορεία μπορεί να φαίνονται σχετικά καθαρά και περιποιημένα, αλλά αν κοιτάξει κάποιος πέρα από τα εκθαμβωτικά μοτίβα, θα διακρίνει κάτι διαφορετικό.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για την επιλογή των συγκεκριμένων σχεδίων στα καλύμματα των καθισμάτων.

Το BBC αναφέρει ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους, αλλά εξηγεί ότι υπάρχουν και αρκετοί άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο, όπως η ανθεκτικότητα και η συμβατότητα με τις τάσεις.

Η Harriet Wallace-Jones, συνιδρυτής του Wallace Sewell (του στούντιο σχεδιασμού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που σχεδιάζει υφάσματα για το Transport for London) είπε στο BBC ότι «το μαλλί είναι επιβραδυντικό της φλόγας, ενώ η μοκέτα είναι ένα ύφασμα που έχει μεγαλύτερη αντοχή από ένα επίπεδο υφαντό ύφασμα. Το ύφασμα είναι συνήθως ένα μείγμα από κομμένο και άκοπο πέλος, κάτι που το κάνει επίσης πιο ανθεκτικό».

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσοι άνθρωποι κάθονται σε αυτά τα καθίσματα των λεωφορείων κάθε μέρα. Τα λιγότερο ανθεκτικά υλικά, όπως το βαμβάκι, θα ξεφτίσουν και θα παραμορφωθούν πολύ πιο γρήγορα, κάνοντάς τα να φαίνονται παλιά και ακόμη χειρότερα από τα χρονολογημένα μοτίβα που χρησιμοποιούνται στα καθίσματα των λεωφορείων.

Μιλώντας για τα πράγματα που είναι «χρονολογημένα», δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να γίνουν τα καθίσματα πιο μοντέρνα, διότι οι τάσεις της μόδας αλλάζουν αρκετά γρήγορα.

Έτσι, αυτό που μπορεί να φαίνεται πραγματικά μοντέρνο και όμορφο τη μια μέρα, θα μπορούσε να φαίνεται κακόγουστο και δυσμενές την επόμενη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Απίστευτος – Η. Μόσιαλος: «Κάθε μέρα rapid και δυο φορές την εβδομάδα PCR οι ανεμβολίαστοι»!

evosmos

Έλληνας πιτσιρικάς έγινε παγκόσμιο viral με την… αποτυχία σε σουτ που έριξε σε λούνα παρκ [ΒΙΝΤΕΟ]

evosmos

EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ – ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 8 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΒΙΑΣΜΟΥ!

evosmos

Leave a Comment