ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε πώς καθαρίζουν φορτηγά πλοία αξίας δισεκατομμυρίων κάτω από τη θάλασσα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη συντήρηση των πλοίων είναι ο καθαρισμός τους από τους διάφορους μικροοργανισμούς, καθώς και τα βρύα και τα όστρακα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Τα παράσιτα αυτά προκαλούν την υποβάθμιση των μεταλλικών δομών του πλεούμενου, που μεταφέρει πάνω από 500 τόνους σε εμπόρευμα, ενώ αυξάνουν και το βάρος του φορτηγού, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Καθώς οι οργανισμοί αυτοί συγκεντρώνονται κυρίως στα τμήματα του πλοίου που είναι βυθισμένα μέσα στο νερό (ύφαλα), απαιτείται τακτικός καθαρισμός του φορτηγού στην ξηρά, ωστόσο πρόκειται για μια ιδιαίτερα ακριβή διαδικασία, με το κόστος να αγγίζει ακόμα και το 1,5 εκατ. ευρώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που επαγγελματίες δύτες προσλαμβάνονται για να καθαρίσουν υποβρυχίως αυτές τις γιγάντιες δομές, και να ξεφορτωθούν τα παράσιτα που έχουν συγκεντρωθεί χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνοι διαδικασία, η οποία απαιτεί από τους δύτες να δουλεύουν για πολλές ώρες μέσα στη σκοτεινή θάλασσα, η οποία συχνά έχει έρθει σε επαφή με τις λιπαρές ουσίες που αποβάλει το πλοίο.

Την ίδια στιγμή, η πρόσβαση στην επιφάνεια του νερού παρεμποδίζεται από τον τεράστιο όγκο του πλοίου και οποιαδήποτε απότομη κίνηση του ωκεανού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ: “ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ – ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ”

evosmos

Ε.Μακρόν: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης της Ευρώπης – Στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα»

evosmos

Παραλήρημα Χ.Ακάρ με απειλές προς Γαλλία και ΗΠΑ: «Κάνουν νταηλίκια – Θα φύγουν όπως ήρθαν»

evosmos

Leave a Comment