ΕΛΛΑΔΑ

Α.Γεωργιάδης: «Τι θέλετε, να κόψουμε τις συντάξεις για να πάρουμε λεωφορεία;»

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτησή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη το βράδυ της Τετάρτης στο Blue Sky, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε σχόλιο πως αντί για Rafale να πάρουμε λεωφορεία με δεδομένο τον συνωστισμό που παρατηρείται στα ΜΜΜ εν μέσω κορωνοϊού.

«Τι να τα κάνουμε τα 100 λεωφορεία; Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα; Ξέρετε πόσα δισεκατομμύρια ευρώ έχουμε μπει μέσα τα τελευταία 30 χρόνια; Τι θέλετε να κόψουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να πάρουμε λεωφορεία;», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Κι εγώ λέω να πάρουμε ένα εκατομμύριο λεωφορεία και να κόψουμε τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων».

Όπως ήταν αναμενόμενο η τοποθέτηση Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση άφησε απροετοίμαστη τη χώρα και το ΕΣΥ στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που καλούνται να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στοιβάζονται καθημερινά στα ανύπαρκτα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών και ο κ. Γεωργιάδης με απύθμενο θράσος διερωτάται «τι να τα κάνουμε 1000 επιπλέον λεωφορεία; Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;», σχολιάζει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε ξεκάθαρα για τις κυβερνητικές ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στοιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του.

Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα», συμπληρώνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία, καταλήγοντας, αναφέρει ότι «δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κ. Γεωργιάδη που πριν από λίγους μήνες δήλωνε για τον κόσμο που βρέθηκε σε απόγνωση εν μέσω πανδημίας: “τι να κάνει τη ρευστότητα; Πόσο να φάει; 300 κιλά να γίνουν;.

Όμως δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και να φτάσουν στο σημείο να είναι τόσο ερειστικοί και θρασείς απέναντι στους πολίτες που καθημερινά διακινδυνεύουν την προσωπική τους υγεία για να πάνε στις δουλειές τους».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τραγωδία σε μοναστήρι στη Βοιωτία: Νεκρές δύο μοναχές από φωτιά σε κελί

evosmos

Τραγωδία στα Τέμπη: Πτυχιούχος Νομικής ο 23χρονος Κυπριανός, θύμα του δυστυχήματος

evosmos

Αλεύρι για δύο μήνες ακόμη έχουν οι μύλοι στην Ελλάδα – “ΒΟΜΒΑ” από την Θεσσαλία

evosmos

Leave a Comment