ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Της ήρθε SMS, απάντησε και έχασε… 1.200 ευρώ!

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε μία 30χρονη γυναίκα από τον Βόλο, η οποία είδε τα χρήματα της να κάνουν “φτερά” μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να μπορεί να το εμποδίσει.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, η γυναίκα ενημερώθηκε με sms από κάτοχο που προσποιούταν ότι είναι η Εθνική Τράπεζα, πως δεν έχει πλέον πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της. Για τον σκοπό αυτό, της έστειλαν έναν σύνδεσμο (λινκ), τον οποίο πάτησε για να μεταφερθεί σε πανομοιότυπο περιβάλλον με αυτό του ebanking της Εθνικής Τράπεζας.

Εκεί, της υπέκλεψαν τους κωδικούς, καθώς επρόκειτο για ψεύτικη σελίδα, τον έλεγχο της οποίας είχαν οι απατεώνες. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν σε τρεις διαδοχικές μεταφορές χρημάτων, να της αποσπούν όλο το υπόλοιπο του λογαριασμού της, που ανέρχονταν σε 1.200 ευρώ.

Η άτυχη γυναίκα τηλεφώνησε στην τράπεζα καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα απάτης, αλλά ήταν ήδη αργά. Τα χρήματα της είχαν καταλήξει στον τραπεζικό λογαριασμό ενός άνδρα από τη Ρουμανία, ο οποίος καταδικάστηκε χθες ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 12 μήνες φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γαλλικά ΜΜΕ: Στην έκδοση F3-O4T με ραντάρ AESA θα ανήκουν τα 12 μεταχειρισμένα Rafale που θα πάρει η Ελλάδα

evosmos

Πέθανε ο κυνηγός που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του

evosmos

ΚΟΚ: Τι αλλάζει στις ποινές για σοβαρές παραβάσεις με αφαίρεση διπλώματος

evosmos

Leave a Comment