ΚΟΣΜΟΣ

Β.Ορμπάν: «Η δυτική Ευρώπη χάθηκε για τους χριστιανικούς πληθυσμούς – Να ενωθούμε για να σώσουμε την κεντρική Ευρώπη»

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, τονίζοντας πως οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα πρέπει να ενωθούν για να διατηρήσουν τις χριστιανικές τους ρίζες, την ώρα που η δυτική Ευρώπη έχει χαθεί εξαιτίας της μετανάστευσης, της αθεΐας και των γκέι κοινωνιών.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας μίλησε στα εγκαίνια ενός μνημείου για τη Συνθήκη του Τριανόν, η οποία υπεγράφη μετά το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και άλλαξε τον χάρτη της Ευρώπης, καθώς τότε διαλύθηκε η Αυστρο-ουγγρική αυτοκρατορία.

«Η δυτική Ευρώπη έχει παραιτηθεί (…) από τη χριστιανική Ευρώπη και αντ’ αυτού πειραματίζεται με έναν άθεο κόσμο, γκέι οικογένειες, τη μετανάστευση και ανοικτές κοινωνίες», κατήγγειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν σημείωσε ότι το μνημείο – μια ράμπα μήκους 100 μέτρων και 4 μέτρων πλάτος κατά μήκος ενός δρόμου της Βουδαπέστης κοντά στο κοινοβούλιο- αποτελεί έκκληση προς τα ευρωπαϊκά κράτη να ενισχύσουν τη συμμαχία τους και να συσπειρωθούν γύρω από «την πολωνική ναυαρχίδα», όπως την αποκάλεσε.

Η Συνθήκη του Τριανόν

Πολλοί Ούγγροι θεωρούν τη Συνθήκη του Τριανόν εθνική ήττα, καθώς βάσει αυτής αφαιρέθηκαν από τη χώρα τα δύο τρίτα των εδαφών της, με πολλούς Ούγγρους να βρίσκονται να ζουν στη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σερβία, την Αυστρία και την Ουκρανία.

Στους τοίχους του μνημείου έχουν σκαλιστεί τα ονόματα περισσότερων από 12.000 χωριών και πόλεων που ανήκαν στην Ουγγαρία πριν τη σύναψη της Συνθήκης.

Ο Όρμπαν έχει δώσει υπηκοότητα σε πολλούς Ούγγρους που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν και δικαίωμα ψήφου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αποκαταστήσει την εθνική υπερηφάνεια.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γαλλία: Τρεις ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια 14χρονη έξω από σχολείο – Ήταν σε τεχνητό κώμα

evosmos

Έγιναν ρόμπα: Ακραίο – Παιδί με τη σύζυγο, παιδί και με την πεθερά

evosmos

Μπαμπάς ρωτά ιδιοκτήτρια καφετέριας αν ο ανάπηρος γιος του μπορεί να μπει, κι εκείνη του δίνει την πιο όμορφη απάντηση

evosmos

Leave a Comment