ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: «No money, no honey»

Θεσσαλονίκη 22/12/2023: Με μια αιχμηρή ανακοίνωση η επερχόμενη διοίκηση του κ. Αλεξανδρίδη επιρρίπτει ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση του κ. Μανδαλιανού για τα οικονομικά του δήμου μετά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου.
Η ήδη ηλεκτρισμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα ”δυναμιτίστηκε” με την πρόταση μηδενικής αύξησης των ανταποδοτικών τελών από την πλευρά της διοίκησης Μανδαλιανού, με την τωρινή διοίκηση να εξαπολύει μύδρους και να κάνει λόγο για  ξεκάθαρη τακτική παλινωδιών και για προσχεδιασμένη ενέργεια εκ του πονηρού.
Η «καυτή πατάτα» στα χέρια Αλεξανδρίδη είναι το έλλειμμα στα οικονομικά για το 2024 σε περίπτωση μη αύξησης των ανταποδοτικών τελών, που τινάζει ουσιαστικά στον αέρα τον προγραμματισμό της νέας διοίκησης στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Παράταξης Δήμος Πρωταγωνιστής και του Λ.Αλεξανδρίδη
Η ανεύθυνη στάση και οι εκ του πονηρού παλινωδίες της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου δημιουργούν έλλειμμα στα οικονομικά για το 2024 και «ναρκοθετούν» την υγεία και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας
Την οικονομική επιβίωση και κατά συνέπεια την ομαλή λειτουργία του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου «ναρκοθετεί» η απερχόμενη διοίκηση, με την ανεύθυνη στάση της να φέρει την τελευταία στιγμή, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου, πρόταση μηδενικής αύξησης των ανταποδοτικών τελών, αν και η δική της αρχική εισήγηση έκανε ρητά λόγο για αύξησή τους κατά 25%.
Πρόκειται για μία ξεκάθαρη τακτική παλινωδιών και για προσχεδιασμένη ενέργεια εκ του πονηρού, με μόνο στόχο την πολιτική της ύπαρξη και τη δημιουργία ενός προσωπείου επίπλαστης υστεροφημίας. Η απερχόμενη διοίκηση προχωρεί σε μία ηρωική έξοδο με πομφόλυγες, αδιαφορώντας απολύτως, όχι μόνο για την ομαλή μετάβαση της διοίκησης του δήμου μας και για την ίδια τη λειτουργία του, αλλά κυρίως για την υγεία των συμπολιτών μας και για την εύρυθμη καθημερινότητά τους.
Γνώριζε πολύ καλή η απερχόμενη διοίκηση την επίσημη παρατήρηση του οικονομικού επιτελείου του δήμου μας, ότι μία μηδενική αύξηση στον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών τελών θα προκαλούσε ένα τεράστιο έλλειμμα, μία «μαύρη τρύπα», της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ για το 2024, χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτά το τέλος ταφής απορριμμάτων. Έλλειμμα που αναμφίβολα δημιούργησε η ίδια η απερχόμενη διοίκηση με την επί τέσσερα χρόνια κακή διαχείριση των οικονομικών του δήμου μας.
Συνέπεια αυτού θα είναι τη νέα χρονιά, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στο δήμο μας, να τίθενται εν αμφιβόλω η αποτελεσματικότητα ακόμα και βασικών λειτουργιών του και να κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα», μεταξύ άλλων, η υλοποίηση του προγραμματισμού για την καθαριότητα του τόπου μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των συνδημοτών μας.
Η απερχόμενη διοίκηση, λειτουργώντας εκ του πονηρού και με πολιτικές ακροβασίες, προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της και να αναγκάσει τη σημερινή αντιπολίτευση και αυριανή διοίκηση να πάρει επώδυνες αποφάσεις για το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών μας.
«Σε όλη μου τη ζωή δε φοβήθηκα ποτέ τις ευθύνες. Θα λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει, για να οδηγήσουμε το δήμο μας εκεί που υποσχεθήκαμε στους συνδημότες μας, με πρώτη ενέργειά μας τον ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών. Δυστυχώς, πλέον μόνο να ευελπιστούμε μπορούμε σε μία ομαλή μετάβαση της διοίκησης του δήμου μας», αναφέρει ο νέος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης. ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Θάνατος 19χρονης ναυτικής δοκίμου: Με πυρετό άλλοι δύο συμφοιτητές

evosmos

Εύβοια: Πακιστανός ξυλοκόπησε άνδρα μπροστά στο εγγόνι του στη Νέα Αρτάκη – Γλίτωσε επειδή έβαλε τις φωνές

evosmos

Μονόδρομος η παράταση του lockdown – Στο τραπέζι μέτρα τύπου Μαρτίου

evosmos

Leave a Comment