ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: Απάντηση του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, στην ενορχηστρωμένη επίθεση της αντιπολίτευσης, περί ανευθυνότητας και ανετοιμότητας της διοίκησης να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση στις υπηρεσίες του Δήμου

«Το ανάστημα ενός πολιτικά υπεύθυνου ανθρώπου μετράται σε χαλεπούς καιρούς, όπως αυτούς που διανύουμε, με την πανδημία και την οικονομική κρίση να έχει πλήξει τη χώρα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο πολιτικά υπεύθυνος με ήθος, επιλέγει με αίσθημα ευθύνης να συντάξει τις δυνάμεις του ακόμα και με πολιτικούς αντιπάλους προς όφελος του λαού, όταν στον αντίποδα κάποιοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για ποταπές πολιτικές επιθέσεις, που κάθε άλλο παρά στοχεύουν να διαφυλάξουν την υγεία των δημοτών, χρησιμοποιώντας ακόμα και την υγειονομική κρίση για να αποδείξουν την πολιτική ύπαρξή τους, δημιουργώντας κλίμα πανικού και ανασφάλειας σε εργαζόμενους και πολίτες.

Η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και ο Δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, δεν άφησαν ούτε θα αφήσουν ποτέ εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τους δημότες, σεβόμενοι τις προβλεπόμενες από το κράτος διαδικασίες, που υπαγορεύουν τη διενέργεια τεστ και τις απολυμάνσεις μόνο σε περίπτωση εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σχετικά λοιπόν, με την αήθη επίθεση της αντιπολίτευσης περί μη ετοιμότητας στην περίπτωση των θετικών δειγμάτων στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, να ενημερώσουμε ότι ως Δήμος απευθυνθήκαμε στον ΕΟΔΥ, ο οποίος μας απάντησε ότι θα πρέπει να υπάρχει παραπεμπτικό από τον γιατρό εργασίας και εν συνεχεία ειδοποίηση των Κινητών Οργανωμένων Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ), προκειμένου να ληφθούν δείγματα από τους εργαζόμενους. Η απάντηση που λάβαμε από την ΚΟΜΥ ήταν αρνητική και όταν απευθυνθήκαμε στο Κέντρο Υγείας του Δήμου μας, είχαμε επίσης αρνητική απάντηση, παρά την τοποθέτηση θαλάμου ιχνηλάτησης κορωνοϊού στους χώρους του.

Κατόπιν, σεβόμενοι την εντολή που μας έδωσε ο λαός του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, περί χρηστής διαχείρισης, ως έσχατη λύση επελέγη αυτή του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, με το οποίο προχωρήσαμε στην υπογραφή σύμβασης, έχοντας προηγουμένως κάνει έρευνα αγοράς για την πιο συμφέρουσα προσφορά.

Επομένως τα τεστ είναι διαθέσιμα, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 25 διαγνωστικοί έλεγχοι σε εργαζομένους που σχετίζονται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της εν λόγω υπηρεσίας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε υποψία κρούσματος του νέου κορωνοϊού στις υπηρεσίες του, με διαγνωστικούς ελέγχους και απολυμαίνοντας τους αντίστοιχους χώρους.

Ετοιμότητα σημαίνει πολλαπλά πλάνα αντιμετώπισης μιας κατάστασης, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ταχύτητα επέμβασης με ελάχιστο κόστος. Αντίθετα, η όποια βεβιασμένη ενέργεια προ της εμφάνισης κάποιου κρούσματος, είναι αναποτελεσματική, γίνεται χωρίς νόημα, είναι ψηφοθηρική και δημιουργεί εσφαλμένα εντυπώσεις ασφάλειας, συντελώντας στο κλίμα πανικού που δυστυχώς επικρατεί στον κόσμο.

Οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, οι χυδαίες τοποθετήσεις και οι σκαιές συμπεριφορές συνιστούν πολιτική αναίδεια και σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνουν πολιτικά αντανακλαστικά, αφού σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε μία περίοδο που η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η ψυχραιμία θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν τη στάση και τη θέση μας».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Απών ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου από την συμβολική διαμαρτυρία για το “ΤΙΤΑΝ”

evosmos

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟ

evosmos

Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το «Thessaloniki Flyover» Παρών στην παρουσίαση και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

evosmos

Leave a Comment