ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΒΟΗΤΟΙ ΚΑΙ “ΣΚΛΗΡΟΙ” ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ – ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ “ΣΦΡΑΓΙΔΑ” ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 33ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

Μέλος σκληρής αλβανικής συμμορίας, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο 33χρονος Αλβανός, Εμιλιάνο Γιακούπι, ο οποίος συνελήφθη χθες για την επίθεση σε τρεις νεαρούς Κρητικούς στο Γκάζι. Πρόκειται για τη συμμορία που μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μέσα σε καφετέρια, πυροβόλησε θανάσιμα έναν 37χρονο υδραυλικό από την Αλβανία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε και ο συλληφθείς.

Οι κακοποιοί των «Lions» θεωρούνται σκληροί κακοποιοί, με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο, ενώ φέρεται να λειτουργούσαν και ως «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερ, με εμπλοκές σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Οι δράστες, που είχαν καταγραφεί και από κάμερα κλειστού κυκλώματος, είχαν φύγει από το κατάστημα όπως – όπως, έχοντας αφήσει πίσω τους και τα θηριώδη τζιπ με τα οποία κυκλοφορούσαν.

Λίγες μέρες αργότερα ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή είχε παρουσιαστεί στις Αρχές και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος. Οι υπόλοιποι είχαν εξαφανιστεί, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πιθανότατα είχαν διαφύγει σε γειτονική χώρα.

«Ο τρόπος που έγινε η συμπλοκή, από τη μια στιγμή στην άλλη, ο τύπος του αυτοκινήτου μας έκαναν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, τα μέλη της οποίας έχουν δείξει πολλές φορές ότι είναι αδίστακτοι, προκλητικοί και εύκολα “τραβάνε” το όπλο που έχουν μαζί τους. Ωστόσο, θα πρέπει να δούμε κατά πόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει βάση», λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Ο 33χρονος Αλβανός πέρασε σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί. «Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των τριών νέων. Η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και κατά του 37χρονου «πιστολέρο», με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι υποστήριξε ο 33χρονος Αλβανός

«Βρισκόμουν στη θέση του συνοδηγού στο τζιπ. Σε κάποιο σημείο το αυτοκίνητο έπεσε σε λακούβα με νερά, ακούσαμε κάποιους να μας φωνάζουν και ένας μας έριξε ένα πλαστικό μπουκάλι στο τζάμι του αυτοκινήτου. Αμέσως ο… τράβηξε χειρόφρενο και βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Ένας από τους τρεις με έφτυσε στο πρόσωπο και εγώ τότε του έριξα ένα χαστούκι. Πριν καταλάβω τι γίνεται ο… έβγαλε από την τσέπη ένα όπλο και τους πυροβόλησε. Τα έχασα, μπήκα μέσα στο αυτοκίνητο και έκανα εμετό. Όταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο».

Σε ότι αφορά στον Αλβανό που αναζητείται, πρόκειται επίσης για έναν “σκληρό” κακοποιό, ο οποίος έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών και επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πιστολέρο είναι ο Ναντί Ισμέτ Ιντρίζι, ηλικίας 35-37 ετών, που στο παρελθόν φέρεται να είχε απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα. Το 2012 ήταν ο βασικός ύποπτος για ένοπλη ληστεία στον Αυλώνα.

Μάλιστα, φέρεται να έχει επαφή και «κοινούς» γνωστούς, με ομάδα Αλβανών μπράβων που έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ και την κοινή γνώμη για παλαιότερες ενέργειες τους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πότε και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

evosmos

Στα αζήτητα το “Νταντάδες της γειτονιάς” και αυξάνουν το ποσό μπας και “τραβήξει”

evosmos

Θλίψη από τον ξαφνικό θάνατο του Πόντιου λυράρη Θόδωρου Τοπαλίδη

evosmos

Leave a Comment