ΕΛΛΑΔΑ

Είχαν κάνει επάγγελμα το μάζεμα ελιών των… άλλων!

Στην εξιχνίαση πέντε κλοπών ελαιοκάρπων προχώρησε η Αστυνομία που την Πέμπτη συνέλαβε δύο άνδρες σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Ο δράστης είχε κάνει… επάγγελμα το ελιομάζεμα ξένων ιδιοκτησιών και όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα τους εντόπισε κάνοντας την καταγγελία στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όπου τους έπιασαν επ’ αυτοφόρων να έχουν μαζέψει τέσσερα τσουβάλια και να τα φορτώνουν στο αυτοκίνητο.

Σε έρευνα που έγινε σε ελαιουργείο της περιοχής και στο σπίτι του ενός από τους δύο δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο, ελαιοραβδιστικό μηχάνημα και αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας , ο ένας άνδρας εντόπιζε ελαιώνες των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν κάτοικοι άλλων περιοχών και δεν είχαν δυνατότητα επιτήρησης τους και ανέθετε στους αλλοδαπούς που είχε προσλάβει ως εργάτες, τη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Με αυτό τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από την 1/12/2022 έως και τις 2/2/2023 είχαν προβεί στην παράνομη συλλογή ελαιόκαρπου από 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 27.500 ευρώ.

Σακιά με ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους ενώ κατασχέθηκε και ΙΧΦ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Φρίκη στα Πατήσια: Ο 56χρονος που βίαζε συστηματικά την κόρη της συντρόφου του, της ζητούσε και γυμνές φωτογραφίες

evosmos

Μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο υπό φύλαξη το ζευγάρι που συνελήφθη από τους Τούρκους – Εξετάζονται τα κινητά τους

evosmos

Βόμβα από ΣτΕ: Αναστολή των εργασιών του Flyover με προσωρινή διαταγή

evosmos

Leave a Comment