ΕΛΛΑΔΑ

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ “ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ, ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 47χρονου με το παρατσούκλι «Αμερικάνος», που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 22χρονος Έλληνας και ένας 38χρονος αλβανικής υποκοότητας, εκ των οποίων ο πρώτος συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Ο 22χρονος έχει ομολογήσει πως ήταν ο συνοδηγός ενώ ο 38χρονος είναι αυτός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 47χρονο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Επιπλέον συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 40 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία. Αμφότεροι αρνήθηκαν αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη αλλά όπως διαπιστώθηκε παρείχαν ρούχα και στέγη στον 22χρονο και τπν 28χρονο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, ανωτέρω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Το χρονικό

Ο κλοιός για τους δράστες της δολοφονίας του 47χρονου που έγινε μέρα μεσημέρι, την Παρασκευή, σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, άρχισε να σφίγγει μετά την προαγωγή το μεσημέρι του Σαββάτου του πρώτου υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτοποίηση του πρώτου υπόπτου έγινε μόλις λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του 47χρονου. Όλη τη νύχτα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, έκαναν προσαγωγές υπόπτων ενώ συνομιλούσαν και με πρόσωπα που ενδεχομένως να τους έδιναν πληροφορίες για την εκτέλεση.

Ταυτόχρονα έκαναν και έρευνες σε σπίτια που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο οι δράστες της επίθεσης. Θυμίζουμε πως το θύμα με το παρατσούκλι «Αμερικάνος», το οποίο ήταν γνώριμο στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Καλαμάτας, λίγες ώρες μετά τον πυροβολισμό του στο κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ απαντά για τις γυμνές φωτογραφίες που δέχεται στα social

evosmos

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Πάει να καλύψει κάτι μεγάλο, δεν ήταν μόνη της» λέει ο πρώην σύζυγος της 33χρονης

evosmos

ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ- ΝΙΝΑ Χ. ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ

evosmos

Leave a Comment